Apple crumble in een nieuw jasje! Een tijd geleden kreeg ik een prachtig pakketje met heerlijke kruiden van Kim. Ze geven een echte smaaksensatie en ook voor dit recept zijn ze weer goed van pas gekomen. Deze apple crumble met speculaaskruiden is precies wat je wil tijdens deze grijze, frisse dagen!

Voor elke gelegenheid

Een ontbijtje dat je op je luie zondag kan maken, maar ook gewoon kan bewaren voor de volgende dag met bijvoorbeeld een schep Griekse yoghurt. Mijn huis rook zó lekker toen de crumble uit de oven kwam!

apple crumble, speculaaskruiden

Apple Crumble

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 1 appel
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 30 gram havermout
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 el rozijnen
  • Scheutje amandelmelk
  • 1 el walnoten
  • 1 el honing
  1. Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de appel in blokjes en meng deze met een eetlepel kokosbloesemsuiker en een theelepel speculaaskruiden.
  3. Meng in een andere kom de havermout, rozijnen, honing en amandelmelk. Voeg dit bij de appel en zet het schaaltje ongeveer 20 à 30 minuten in de oven. Elke oven is anders, mijn crumble was mooi bruin na 20 minuten, houd het dus even goed in de gaten!
apple crumble

Dat ziet er behalve gezond ook nog eens lekker uit deze apple crumble!

Apple

PS Nog een lekker ontbijtje met fruit? Probeer dit dan ook eens.

Liefs,
Charlie’s Kitchen