Ik denk dat iedereen wel eens zit te knagen op een wortel, maar wist je dat je er ook een heerlijke soep van kan maken? Zoals jullie gewend zijn; makkelijk, snel en lekker voedzaam. Vandaag op het menu het basisrecept voor wortelsoep!
Waarom zijn wortels gezond?
Wortels zitten boordevol mineralen met moeilijke namen waar ik jullie niet mee ga lastig vallen. Maar die mineralen zijn wel heel erg belangrijk voor onze gezondheid en de normale ontwikkeling, onderhoud en groei van ons lichaam. Zo zijn wortels goed voor onze botten en tanden, maar bevatten ze ook veel vezels, wat onze stoelgang weer helpt maar ook de gezondheid van de darmen ondersteunt. En als laatste; er zitten weinig calorieën in wortels 🙌🏼
Basisrecept wortelsoep
Wat heb je nodig:
(voor 4 kommen)
- 750 gram wortels
- 1 ui
- 1 eetlepel kurkuma
- 2 tenen knoflook
- 20 gram geraspte gember
- 400 ml kokosmelk of room
- 1 groentebouillonblokje
- 2 el crème fraîche
Garnering: Wortelgroen en geroosterde zonnebloempitten
- Schrap de wortels en snijd ze, op een na, fijn. Hak de ui in stukjes, net als de knoflook.
- Doe boter in een soeppan en verhit deze. Fruit de ui, knoflook en gember. Bak de wortels kort mee zodra de ui glazig is. Voeg tot slot de kurkuma toe en bak deze heel even mee.
- Voeg 750 ml water toe en het bouillonblokje. Laat ongeveer 20 minuten koken tot de wortels gaar zijn.
- Rasp ondertussen de overgebleven wortel en rooster de zonnebloempitten.
- Zet een staafmixer in de soep zodra de wortels gaar zijn. Roer de wortelreepjes en de crème fraîche door de soep. Serveer met wat wortelgroen en zonnebloempitten.
Eet smakelijk!
PS Je kunt wortelen niet alleen gebruiken om mee te koken, wokken of soep mee te maken; je kunt ze ook gebruiken voor tussendoortjes. Probeer deze maar eens!
Liefs,
#TEAMCHARLIE