Kim van #TEAMCHARLIE stond al vanaf kerst te trappelen om aan de gang te gaan met een nieuwe insteek voor Pasen, namelijk een simpele maar oh zo lekkere high tea. Van een zalmrol tot arretjescake en natuurlijk paaseitjes!
Maak pasen extra feestelijk!
Ik vind het echt onzin dat alles vers gemaakt moet worden. Sommige dingen kan je prima vers of kant en klaar kopen en andere dingen zijn te lekker om zelf te maken, zodat je ook nog even je vingers kan aflikken. Ik deel in dit artikel alles wat op tafel staat en je mag zelf natuurlijk invullen wat je vers maakt of niet 😉
Deze high tea is voor 2 personen, maar je kan zelf natuurlijk zoveel maken als je wil 😉 extra lekker met deze thee!
Recept arretjescake
Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 50 gram cacao
- 200 gram ongezouten boter
- 150 gram Nizza Kokos mini
- 1 zakje paaseitjes melk-kokos-crips HEMA
Hoe maak je het?
- Doe de eieren met de suiker in een kom en mix in 3 minuten luchtig met een handmixer. Voeg lepel voor lepel al roerend de cacao toe. Smelt ondertussen de boter in een steelpan op laag vuur. Schenk de boter al roerend bij het cacaomengsel. Blijf roeren tot een egaal mengsel.
- Hak de paaseitjes doormidden – houd er een paar achter – en meng samen met de koekjes door het chocolademengsel.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en schep het mengsel erin. Versier met de overgebleven paaseitjes en eventueel vrolijke sprinkels.
- Laat minimaal twee uur in de koelkast opstijven.
Pastrami zuurkool bonbon
Wat heb je nodig?
(voor 2 stuks)
- 4 plakken dun gesneden pastrami
- 4 el wijnzuurkool
- 4 el cranberrycompote
Hoe maak je het?
- Pak een stuk huishoudfolie en leg in een heel klein rond schaaltje. Leg de pastrami er kruislings in, smeer in met 3/4 van een eetlepel cranberrycompote, leg een lepel zuurkool erop en vouw de overhellende lappen pastrami over de zuurkool heen.
- Vouw de uiteinden van het plastic bij elkaar en draai tot een bonbon. Leg tot gebruik in de koelkast.
- Maak af met een dotje cranberrycompote.
Cheat Truffel Welsh rarebit
Wat heb je nodig?
(2 stuks)
- 2 plakjes stokbrood
- 50 gram geraspte Beemsterkaas jong
- 1 el Jean Baton truffelmayonaise
Hoe maak je het?
- Roer de kaas en mayo door elkaar.
- Verdeel over de plakjes stokbrood en leg voor 10 minuten onder de grill. Serveer meteen.
Vul de high tea tafel verder nog aan met:
Tomatensoep (klik hier) (of ander recept van de site naar keuze)
Zalmbrood rolletjes (deze vind je hier)
Kant & Klare scones (o.a. Jumbo)
Lemoncurd. Heerlijk recept van mijn lieve collega vind je hier.
En uiteraard een toef slagroom!
Lekker zoet
Aardbeienmousse
Wat heb je nodig?
(voor 2 glaasjes)
- 50 gram aardbeien
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 druppel vanille essence
- 2 el opgeklopte gezoete slagroom
Hoe maak je het?
- Prak de aardbeien, meng met de Griekse yoghurt en de vanille essence. Schep daarna voorzichtig de slagroom er doorheen, zodat de mousse luchtig wordt.
- Schep in shotglaasjes en maak af met fijngehakte verse aardbeitjes.
Laat je ons weten of je onze high tea hebt gemaakt? Vergeet ons niet te taggen op Instagram of Facebook!