Een snelle en vooral gezonde tomatensoep voor de mensen die weinig tijd hebben of geen zin hebben om te koken. Binnen 15 minuten heb je een lekker soepje voor je staan. Heerlijk met een snee brood met humus, een salade of in combinatie met mijn groentebrood.

tomatensoep

Waarom tomaten gezond zijn

Wist je dat tomaten vruchten zijn en geen groente? Toch worden ze door de meeste mensen gerekend tot de familie van de groenten. Tomaten zijn veelzijdig en hierdoor voor veel gerechten te gebruiken in onze keuken. Rauw door een salade of misschien gekookt zoals bij deze snelle tomatensoep. Doordat ze zo rijk zijn aan zuren zijn ze ook perfect geschikt om ingeblikt te worden, ze zijn rijk aan vitamine C, vitamine A en leveren ook wat ijzer.

En tomaten geven bijvoorbeeld ook kleur in een gerecht. De aanblik van een tomaatje op een lekkere groene salade maakt mij gelijk vrolijk. En de snoeptomaatjes zijn een prima snackje.

Het recept van de snelle tomatensoep

Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 5 kommen)

  • 500 gram Romatomaten
  • 1 blik tomatenblokjes (zonder toevoegingen)
  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter groentenbouilon
  • 1 tl oregano
  • een handje verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was intussen de tomaten goed, halveer ze en leg ze op de bakplaat.
  3. Pers de knoflook en meng dit samen met 2 el olijfolie, peper en zout. Besprenkel de tomaten hiermee.
  4. Pel en snipper de rode uien, snijd in kleine blokjes en bak goudbruin in een koekenpan.
  5. Rooster de tomaten ca. 30 minuten, hierdoor worden ze zacht. Voeg ze dan bij de uien in de pan. Voeg de bouilon toe en laat 15 minuten zachtjes koken.
  6. Pureer de tomaten met een staafmixer, maak op smaak met de oregano en verse basilicum.

tomatensoep

Ondertussen ook zin gekregen in een ander soepje? Gelukkig heb ik genoeg lekkere recepten online staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze snelle “pompoensoep“?

Liefs,
Charlie’s Kitchen