Met maar 5 ingrediënten staan deze simpele sandwichrolletjes met zalm zo op tafel. Makkelijk, snel en gewoon onwijs lekker. En een leuke bijkomstigheid… zalm is supergezond!

Met de zomer in het vooruitzicht komen de uitnodigingen voor borrels weer aanwaaien. Maar deze simpele sandwichrolletjes met zalm kun je ook neerzetten tijdens een brunch, borrel of met een feestdag als Pasen.

Meer dan in balans met zalm

Wij van #teamcharlie houden van simpele recepten, maar vooral recepten die in balans zijn. Door de gezonde zalm is het recept meer dan in balans. Wist je dat zalm rijk is aan omega 3 vetzuren? Nu zegt dit je misschien niks, maar omega 3 is de brandstof voor jouw hersenen en goed voor je hart. 

Daarnaast is zalm makkelijk te gebruiken in zowel koude als warme gerechten. Op brood, op de barbecue maar ook uit de oven.

Nu kun je ervoor kiezen dit recept te maken met volkoren brood. Maar eerlijk is eerlijk… zalm is net als Nutella op wit casinobrood: deze combinatie is gewoon goud!

simpele sandwichrolletjes met zalm

Sandwichrolletjes met zalm

Wat heb je nodig?
(6 personen)

  • 200 gram roomkaas met bieslook
  • 6 sneetjes casinobrood
  • 200 gram gerookte zalm
  • zout & peper

  1. Snijd de korstjes van het brood en rol met een deegroller (of een
    wijnfles als je geen deegroller hebt) het brood voorzichtig iets
    platter. Dit gaat het makkelijkst tussen twee velletjes bakpapier;
  2. Beleg de broodjes met roomkaas, daarop de zalm en maak af met zout en peper naar smaak;
  3. Leg de broodjes een voor een op een stuk huishoudfolie en rol deze met behulp van het folie tot een mooi rolletje;
  4. Leg de pakketjes in de koelkast voor minimaal een uur, maar het liefst een nachtje. Snijd ieder rolletje voor het serveren in drie stukjes.

Wij vinden het superleuk als jullie aan de gang gaan met een recept van ons. Wist je dat wij wekelijks prijzen verloten onder de mensen die ons taggen in hun Charlie’s Kitchen recept-creatie? Superleuk als je meedoet!