Wil je je dag energiek beginnen? Start dan met een voedzaam ontbijt dat je tank meteen vult! Deze havermout kickstart van Rens Kroes is er zo eentje.

POWER

Een van de eerste foodies die ik volgde was Rens Kroes, een powervrouw met maar liefst 2 boeken! In een van haar boeken stond het heerlijke recept voor een kickstart ontbijtje. Makkelijk om voor te bereiden en de volgende ochtend zo klaar. In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle.

Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je blij en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken. Zo maakte ik ook deze chiapudding boordevol gezonde vetten. Daar houden wij van!

Dit ontbijt is gemaakt met havermout, wat niet alleen voedzaam is vanwege de hoeveelheid vezels maar ook ontzettend lekker. Wist je ook al dat je met havermout veel meer kunt maken dan pap alleen? Warm, koud, zoet of hartig, havermout is verrassend veelzijdig!

Tijd om het recept te delen van deze heerlijke havermout kickstart.

Havermout, kickstart, ontbijt, Rens Kroes

Havermout kickstart

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 40 gr havermout (4 eetlepels)
  • 10 gr rauwe cashewnoten (1 eetlepel)
  • amandelmelk
  • 2 handjes bevroren frambozen
  • 1/2 banaan
  • 1 tl honing
  1. Pak een schaaltje en doe hierin de havermout, cashewnoten, honing en vul aan met de amandelmelk tot het net onder staat. Roer goed door en laat dit de hele nacht in de koelkast staan.
  2. Haal de volgende dag het schaaltje uit de koelkast en doe het geheel in de blender met een halve banaan en 1 handje bevroren frambozen.
  3. Sluit af met wat extra frambozen, heerlijk!
Havermout, kickstart, ontbijt, Rens Kroes

Deze havermout kickstart van Rens Kroes is een gezond en lekker begin van de dag.

Ook superleuk om samen met de kids te maken. Het oog wil ook wat en kinderen vinden deze kleur prachtig. Maak ze nieuwsgierig en laat ze havermout proeven, een echt power ontbijtje!

Liefs,
Charlie’s Kitchen