De chocoladetruffels! Omdat mijn recepten voor truffels standaard de mist in gaan, durfde ik ze bijna niet te maken. Meestal heb ik bijzonder lekkere vloeibare fudge, maar Gwenn heeft een hufterproof recept gemaakt!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer met de natte droom van iedere hobby-patissier: Gwenn’s Bakery. Een boek vol zoetigheid waar je billen niet per se gelukkig van worden maar je smaakpapillen wel.

Boek: Gwenn’s Bakery
Auteur: Gwenn Danis
ISBN: 9789059568860

Die Gwenn heeft een bekende kop! Waar heb ik die eerder gezien?

Het is alweer een tijdje geleden, maar Gwenn stond in 2017 in de finale van Heel Holland Bakt. Maar zijn passie voor bakken is niet verdwenen! Sterker nog, hij geeft workshops, laat ons kwijlen op zijn Instagram door de lekkerste creaties te delen en maakt op bestelling ook de fijnste taartjes en koekjes.

En wat kan ik vinden in Gwenn’s Bakery?

Heel veel lekkers! Gwenn leert je de fijne kneepjes van de moderne Franse patisserie, dus er staan flink wat basisrecepten in voor deeg, glazuur, karamel maar ook merengues en praline. Uiteindelijk maakt hij daar weer de lekkerste taarten, desserts en gebakjes mee. Natuurlijk staan er ook de nodige friandises in. Je kunt straks zelf palmiers maken – suikerkoekjes van bladerdeeg in hartenvorm – en madeleines of tal van variaties op macarons. Het boek is uitgebreid en staat vol prachtige foto’s.

Is het boek geschikt voor iedereen?

Nee, laten we daar eerlijk over zijn. Hoewel Gwenn’s Bakery een prachtig naslagwerk is, zijn het geen simpele gebakjes of taartjes die je even snel op tafel zet. Dus je moet echt van bakken houden om echt van dit boek te kunnen genieten. Mocht je gek zijn op bakken en het liefst dagen doorbrengen in de keuken om de lekkerste dingen te bereiden; dan hoort dit boek in je kast!

Chocoladetruffels

Wat heb je nodig?
(voor 25 truffels)

  • 250 gr pure chocolade
  • 180 ml slagroom
  •  17 gr honing
  •  40 gr roomboter
  •  200 gr cacao
  1. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
  2. Verhit de slagroom met de honing in een pannetje op halfhoog vuur tot net onder het kookpunt.
  3. Giet een derde van de hete slagroom door de gesmolten chocolade met een spatel tot alles is opgenomen. Herhaal dit proces twee keer tot je een mooie glanzende ganache hebt.
  4. Meng de boter er doorheen en giet de ganache in een vierkante vorm. Zet deze 2 uur in de koelkast.
  5. Snijd de ganache in blokjes van 2 bij 2 centimeter en rol door het cacaopoeder. Zet daarna weer in de koelkast tot je het opeet.

 

chocoladetruffels, Gwenn’s Bakery

Zien deze chocoladetruffels uit het boek Gwenn’s Bakery er niet heerlijk uit?