Echte chocoladetruffels van Gwenn's Bakery - Charlie's Kitchen

Echte chocoladetruffels van Gwenn’s Bakery

De chocoladetruffels! Omdat mijn recepten voor truffels standaard de mist in gaan, durfde ik ze bijna niet te maken. Meestal heb ik bijzonder lekkere vloeibare fudge, maar Gwenn heeft een hufterproof recept gemaakt!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer met de natte droom van iedere hobby-patissier: Gwenn’s Bakery. Een boek vol zoetigheid waar je billen niet per se gelukkig van worden maar je smaakpapillen wel.

Boek: Gwenn’s Bakery
Auteur: Gwenn Danis
ISBN: 9789059568860

Die Gwenn heeft een bekende kop! Waar heb ik die eerder gezien?

Het is alweer een tijdje geleden, maar Gwenn stond in 2017 in de finale van Heel Holland Bakt. Maar zijn passie voor bakken is niet verdwenen! Sterker nog, hij geeft workshops, laat ons kwijlen op zijn Instagram door de lekkerste creaties te delen en maakt op bestelling ook de fijnste taartjes en koekjes.

En wat kan ik vinden in Gwenn’s Bakery?

Heel veel lekkers! Gwenn leert je de fijne kneepjes van de moderne Franse patisserie, dus er staan flink wat basisrecepten in voor deeg, glazuur, karamel maar ook merengues en praline. Uiteindelijk maakt hij daar weer de lekkerste taarten, desserts en gebakjes mee. Natuurlijk staan er ook de nodige friandises in. Je kunt straks zelf palmiers maken – suikerkoekjes van bladerdeeg in hartenvorm – en madeleines of tal van variaties op macarons. Het boek is uitgebreid en staat vol prachtige foto’s.

Is het boek geschikt voor iedereen?

Nee, laten we daar eerlijk over zijn. Hoewel Gwenn’s Bakery een prachtig naslagwerk is, zijn het geen simpele gebakjes of taartjes die je even snel op tafel zet. Dus je moet echt van bakken houden om echt van dit boek te kunnen genieten. Mocht je gek zijn op bakken en het liefst dagen doorbrengen in de keuken om de lekkerste dingen te bereiden; dan hoort dit boek in je kast!

Chocoladetruffels

Wat heb je nodig?
(voor 25 truffels)

  • 250 gr pure chocolade
  • 180 ml slagroom
  •  17 gr honing
  •  40 gr roomboter
  •  200 gr cacao
  1. Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie.
  2. Verhit de slagroom met de honing in een pannetje op halfhoog vuur tot net onder het kookpunt.
  3. Giet een derde van de hete slagroom door de gesmolten chocolade met een spatel tot alles is opgenomen. Herhaal dit proces twee keer tot je een mooie glanzende ganache hebt.
  4. Meng de boter er doorheen en giet de ganache in een vierkante vorm. Zet deze 2 uur in de koelkast.
  5. Snijd de ganache in blokjes van 2 bij 2 centimeter en rol door het cacaopoeder. Zet daarna weer in de koelkast tot je het opeet.

 

chocoladetruffels, Gwenn’s Bakery
Zien deze chocoladetruffels uit het boek Gwenn’s Bakery er niet heerlijk uit?

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders