Zeg chocola en heel #teamcharlie staat te dansen van plezier. We gingen dan ook helemaal uit ons dak toen we naar de nieuwste vestiging van Hop & Stork in Amsterdam mochten voor de ultieme chocoladebelevenis. 

Wie?

Hop & Stork is het geesteskindje van Anil Soekhoe en Remco Groenewold, die besloten het bankiersleven vaarwel te zeggen om een nieuwe carrière in chocola, taartjes en koffie te starten. 

Na vestigingen in Den Haag en Utrecht is nu Amsterdam aan de buurt. In Magna Plaza openden zij hun grootste en mooiste vestiging tot nu toe. 

Wat staat er op het menu?

Meer dan je zou verwachten! Naast de lekkerste chocola, patisserie en ijsjes staan er een stelletje briljante barista’s koffie te schenken. Maar je kunt er ook terecht voor een goede lunch. Ze serveren daarnaast ook chocolade-wijnproeverijen en hier komt-ie… een thee- en kaasproeverij. 

Hop & Stork, Amsterdam, chocola
Het ultieme chocoladefeestje bij Hop & Stork in Amsterdam

Hoe smaakt het?

Wow! Gewoon wow! De taartjes zijn voor sommigen misschien net even te zoet, maar de chocola… Je wilt je er echt misselijk aan eten: van de repen tot de bonbons en de specialiteiten. Alles ziet er even lekker uit en smaakt zo mogelijk nog beter. Je ziet de liefde voor het vak er simpelweg afspatten.

Bij een simpele koffie krijg je niet alleen een heerlijk stukje chocola van eigen fabricaat maar ook een mousse geserveerd. Bij Hop & Stork proberen ze overal aan te denken, zodat jij je echt in de watten gelegd voelt. De kaas-thee proeverij was overigens echt een feestje, die raden we iedereen aan.

Hoe is de sfeer?

Het restaurant in de Magna Plaza heeft een prachtig klassieke uitstraling. De zaak heeft verschillende verdiepingen, waardoor je telkens een nieuwe kijk hebt. Vanaf de balustrade kun je de barista’s aan het werk zien (maar ook het winkelende publiek) of op de begane grond kun je je vergapen aan alle chocolade of gewoon lekker naar buiten staren. Daarnaast staan overal prachtige chocolade sculpturen. 

Hop & Stork, Amsterdam, chocola

Waarom gaan we terug?

Chocola! Duh! Maar in Amsterdam zijn weinig zaken waar de gastvrijheid zo hoog in het vaandel staat. Wil je proeven? Dan mag dat! Anil en Remco willen dat Hop & Stork een belevenis is. En dat is ze meer dan goed gelukt!

Waar?

Hop & Stork 
Spuistraat 139, Amsterdam
www.hopenstork.com