5 oefeningen voor een mini-retraite in de keuken - Charlie's Kitchen

5 oefeningen voor een mini-retraite in de keuken

Tips voor kitchen retraite

Of je nu lekker op vakantie bent of misschien thuis, het is altijd fijn om de tools in handen te hebben om een paar minuten te kunnen ontspannen. Daarom delen wij vandaag 5 oefeningen die je een mini-retraite-gevoel geven in de keuken!

5 oefeningen voor een mini-retraite

  1. Lachoefening – Wist je dat als je lacht je spieren ontspannen en stress verdwijnt? Doe eens gek en lach gewoon eens. Zoek een plekje thuis of op je werk waar jij je fijn voelt. Ga ontspannen zitten of liggen. Doe even je ogen dicht of hou ze open, wat voor jou werkt. En denk eens terug aan iets wat je superblij maakt of iets megageks en hilarisch wat je hebt meegemaakt. Neem echt even de tijd om deze herinnering naar boven te halen zodat je het ook echt gaat voelen! Voel je het? Lach dan! Laat die lippen krullen en zet je mooiste glimlach op. Lach en ontspan!
  2. Massage – Zitten je schouders helemaal vast? Of misschien je nek? Heb je weleens geprobeerd zelf de spanning weg te masseren? Laat de pasta maar rustig koken, het is tijd voor een zelfmassage! Laat je schouders hangen en laat daarna je kin langzaam op je borstbeen zakken. Stretch zo even kort je nek. Plaats drie vingers tegen de achterkant van je nek, precies waar je schouders beginnen. Even flink duwen en vasthouden maar! Laat na 2 à 3 minuten los. 
  3. Scan – Pak even dat moment van ontspanning wanneer je een kop thee zet. Haal even simpel een paar keer diep adem. Focus je dan op je gezicht. Hoe voelt je kruin? Je voorhoofd? Je neus? Je lippen? Je wangen? Waar zit de stress? Waar zit de spanning? Scan, adem in en adem uit om los te laten. 
  4. Omgedraaide intentie – Ben je onrustig of krijg je stress van hetgeen  je ‘moet’ doen in de keuken? Voel je weerstand bij het feit dat je nu een maaltijd moet gaan maken voor het gezin? STOP! Ga juist koken en doorbreek dat gevoel. De meeste stress en onrust ontstaat omdat we hele gesprekken hebben in ons hoofd. Er mag gekookt worden voor het gezin dus doe het gewoon. Je zal meer ontspannen en vooral accepteren. Stop de ruzie in je hoofd en neem de leiding!
  5. Vingers – Daar sta je dan, na een stressvolle dag hard werken in een keuken die ontploft is na het koken voor je gezin. Neem een stap terug en ga voor een ontspanningsmoment. Weet je nog? De keuken is de plaats waar magie plaatsvindt!

    Raak met je duim je wijsvinger aan en bedenk even waarom je zo moe bent. Raak nu met je duim je middelvinger aan en bedenk eens waar je vandaag super blij van werd. En raak nu met je duim je ringvinger aan en denk terug aan het laatste compliment dat iemand jou gegeven heeft. Wat zei diegene? Tenslotte raak je met je duim je pink aan en denk terug aan de mooiste vakantie die je ooit hebt gehad. Zie je wat er gebeurt? Even een moment van rust! 

De keuken is er niet alleen om te koken maar ook om even te ontspannen!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

Gevulde croissant met scrambled eggs
Ontbijt

Croissant gevuld met scrambled egg

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders