Ik maak op zaterdag vaak quiche. Lekker als hapje bij de borrel bijvoorbeeld of als avondeten met een lekkere salade erbij. Quiche is ook handig om mee te nemen naar het werk of er op zondag of maandag nog van te genieten met een kom verse soep ernaast. Vandaag het recept voor een heerlijke hartige quiche met spinazie en ricotta!
Spinazie spierballen!
Spinazie kennen wel allemaal wel van Popeye vroeger. Hij kreeg hier niet voor niks grote spierballen van. Spinazie is namelijk rijk aan vezels die goed zijn voor je darmen en de opname van voedingsstoffen. Ook vind je in spinazie vitaminen en mineralen die bijdragen aan je energieniveau, mits je eetpatroon wel in balans is. 😉
Quiche met spinazie en ricotta
Wat heb je nodig:
(voor 1 quiche)
- 250 gram mix voor witbrood (gebruik voor een snellere versie 10 plakjes kant-en-klaar deeg voor hartige taart)
- Olijfolie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 450 gram diepvriesspinazie
- 250 gram ricotta
- 2 eieren
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het deeg voor witbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 eetlepel extra olijfolie toe. Zet 1 uur weg om te rijzen op een warme plek. (Sla deze stap over als je kant-en-klaar deeg gebruikt)
- Snipper de uien en knoflook en fruit deze even in een koekenpan.
- Doe de spinazie erbij en voeg een klein beetje water toe, stoof voor ongeveer 15 minuten. Schep alles over in een zeef, laat het vocht weglekken en druk het even flink aan in de zeef. Je wilt geen hele natte spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng het spinaziemengsel met de ricotta en eieren.
- Bekleed een grote ronde ingevette vorm met het deeg naar keuze. Doe de vulling in de beklede vorm en bestrooi met pijnboompitten.
- Zet de quiche voor ongeveer 35 minuten in de oven.
Heb je de smaak te pakken en wil je een andere hartige taart maken? Deze is ook onwijs lekker!