Deze hartige lasagne muffins met bospaddenstoelen zijn ideaal in de hand als tussendoortje, maar ook leuk op tafel tussen de tapas. Of bijvoorbeeld als hoofdgerecht met een lekkere salade ernaast of een goed gevulde warme soep!
Magic mushrooms
Wist je dat paddenstoelen ontzettend gezond zijn? Een echte superfood van eigen bodem noem ik het ook wel.
Zo draagt het regelmatig eten van paddenstoelen bij aan een hoger energieniveau door de hoge hoeveelheid vitamine B die je vindt in deze paddenstoelen. En draagt de witte champignon bij aan een sterk immuunsysteem omdat deze goed is voor onze darmflora. Een gezonde darmflora is een betere opname van de voedingsstoffen! Ook zijn paddenstoelen laag in calorieën en bevatten ze eiwitten, die weer bijdragen aan de opbouw en het onderhoud van cellen en spieren!
Kortom: wij koken graag met paddenstoelen!
Hartige lasagne muffins met bospaddenstoelen
Wat heb je nodig?
(voor 12 stuks)
- 400 ml tomato frito (wij gebruikten Heinz)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 400 gram gemengde paddenstoelen, in kleine stukjes gescheurd
- 1 teentje knoflook
- 12 vellen verse lasagnevellen
- 125 gram mascarpone
- Geraspte extra belegen (Beemster) kaas
Optioneel: verse basilicum om te garneren
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de tomato frito met de kruiden.
- Verwarm een beetje olie in een pan, fruit de knoflook een minuutje en gooi de gescheurde paddenstoelen erbij. Bak voor vijf minuten en laat daarna uitlekken in een zeef.
- Snijd de lasagnevellen door de helft, kook ze drie minuten en leg ze los van elkaar, anders gaan ze plakken
- Vet een muffinvorm in. Leg hier een helft lasagne in. Leg hier en theelepel mascarpone op en daarop weer een lasagnevel. Vul de lasagnecup met een flinke lepel paddenstoelen, daarop een beetje mascarpone en maak tenslotte af met de saus tot aan het randje. Strooi er als laatste nog wat kaas overheen.
- Zet voor 25 minuten in de oven. Garneer met wat basilicum en serveer meteen.
De smaak van paddenstoelen te pakken? Probeer dit recept dan ook maar eens.