Bij Charlie’s Kitchen houden we van halloumi. Deze halloumi burger is snel klaar en perfect voor een Meatless Monday of welke andere dag van de week dan ook.
Halloumi?
Halloumi is een Cypriotische kaas. De kaas wordt gemaakt van een mengsel van geiten-, schapen- en koeienmelk en is gestremd met enzymen. Halloumi heeft een rubberachtige consistentie en zit onbereid qua structuur en smaak een beetje tussen feta en mozzarella in.
Halloumi bevat veel eiwitten en is daarom ideaal voor vegetariërs… en iedereen die van kaas houdt. 😉
Zo smaakt halloumi
Halloumi is een kaassoort. Een echte kaassmaak heeft het niet maar het is wel lekker zoutig. Ik grill graag halloumi voor door mijn salade, tussen mijn wrap of op de barbecue.
Halloumi burger met tzatziki
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 300 gram halloumi
- 50 gram sesamzaadjes
- 1 eiwit
- chilipeper
- 1 tomaat in plakjes
- 1 bakje tzatziki
- 4 vierkante meergranen harde bollen
- 1 zakje rucola
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de halloumi in vier gelijke plakken. Doop iedere plak eerst in het eiwit en daarna in de sesam. Bestrooi vervolgens met chilipeper naar smaak.
- Leg de halloumi op een stuk bakpapier en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
- Snijd de broodjes in twee helften. Leg hier eerst een handje rucola op, daarna een dikke lepel tzatziki, daarop de halloumiburger en maak tenslotte af met tomaat.
Nog een recept met halloumi? Probeer deze salade dan ook eens.