Vandaag zetten wij Suzanne in het zonnetje! En bij lekker weer zijn wij van #teamcharlie dol op salades. Vandaag het recept voor een vegetarische couscoussalade met zoete aardappel en halloumi van Puur Suzanne.

Suus!

Wie Suzanne nog niet kent moet zeker een kijkje gaan nemen op www.puursuzanne.nl. Hier deelt ze overheerlijke recepten zonder pakjes en zakjes, zonder vlees maar wel met veel groenten! Gewone maar vooral lekkere vegetarische recepten met ingrediënten die je gewoon kan vinden in de supermarkt. 

Puur suzanne, vegetarische couscoussalade, halloumi

Let’s shake it up!

Salade van couscous met zoete aardappel en halloumi

Couscoussalade

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 120 gr droge couscous
  • 100 gr granaatappelpitjes
  • 1 zoete aardappel
  • 40 gr rucola
  • 40 gr ongezouten pecannoten
  • 200 gr halloumi
  • 1/2 groentebouillonblokje

  1. Schil de aardappel en snijd deze in stukjes. Kook in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar;
  2. Pak een grote kom en doe hier de couscous in. Op de verpakking vind je hoeveel water je mag toevoegen. Giet het kokende water eroverheen en voeg het bouillonblokje toe. Doe nu een deksel op de schaal en laat het even staan. Nogmaals: check de verpakking hoelang je deze moet laten staan, dit verschilt per merk!
  3. Snijd de halloumi in plakjes van ongeveer een centimeter dik. Bak de halloumi in een grillpan ongeveer 5 minuten per kant, tot de korst goudbruin is;
  4. Meng de couscous met de zoete aardappelblokjes en de granaatappelpitjes;
  5. Schep de couscoussalade op een bord. Leg de rucola, pecannoten, wat olijfolie en de plakken halloumi hierop. Breng op smaak met wat peper. En klaar is je vegetarische salade! Eet smakelijk.

Liefs,

#TEAMCHARLIE