Gyoza bowls of rice bowls met gyoza topping zijn een regelrechte HIT online. En dat snappen we: de smaak van gyoza, maar dan zonder ingewikkeld plak- en vouwwerk.
Comfort food in een handomdraai op tafel!
Als je bij een all you can eat Japans restaurant hebt gegeten, is de kans groot dat je wel eens een keer Gyoza hebt besteld. Een Japanse dumpling gevuld met kip, varken of gamba en soms een combinatie van verschillende soorten en met lente-ui of wat kool. Nu is het zelf maken van die dingen best een werkje en daar heb je ook niet altijd zin in als je thuiskomt na een lange dag werken.
Lekker Japans - Gyoza bowl
Wat heb je nodig:
(2 personen)
- 150 gram ongekookte volkoren zilvervliesrijst
- 300 gram gehakt (kip)
- 4 tenen knoflook, gehakt
- 1/2 Chinese kool, in reepjes
- 2 el soja
- 2 tl five spices kruiden
- 3 cm gember, geraspt
- 2 el hoisinsaus
- 1 tl rijstazijn
- 2 stengels lente-ui
- 2 eierdooiers
- Sesamzaadjes
- Chiliflakes
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Zet een wok op het vuur en doe hier het gehakt, de knoflook, Chinese kool en gember in. Roerbak ongeveer 10 minuten op hoog vuur tot het gehakt een beetje knapperig wordt.
- Meng de soja met de five spices kruiden, de hoisin en rijstazijn. Doe dit bij het gehaktmengsel. Bak nog een paar minuten.
- Doe de rijst in twee kommen. Verdeel hier de sticky kip op en maak af met een verse eierdooier, sesamzaadjes en chiliflakes.
En klaar is je overheerlijke Gyoza bowl! Nog meer Japans? Probeer dit recept dan ook eens.