Zeker als je niet te veel gedoe wilt en binnen 30, 15 of zelfs 10 minuten een goede maaltijd met een twist op tafel wil hebben, is dit boek “Nog eenvoudiger 2″ zeker een aanrader. Geen gekke fratsen en alles staat zo op tafel. En deze curry… daar wil je mee beginnen!
Hi! Ik ben Kim
En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Vandaag het nieuwe boek van een van de kokende koninginnen uit België, Pascale Naessens.
Boek: Nog eenvoudiger 2
Auteur: Pascale Naessens
ISBN: 9789401458580
Pascale wie?
Misschien in Nederland enigszins onbekend, maar voedingsdeskundige Pascale Naessens is haar thuisland een van de best verkopende kookboekenschrijfsters. Sterker nog, van Nog Eenvoudiger 1 gingen vorig jaar in België meer boeken over de toonbank dan van welk ander kookboek ook. Pascale houdt van snel, simpel en is gespecialiseerd in koolhydraatarme recepten. Deze keer maakt ze gerechten met slechts vier ingrediënten.
Wat? Zo weinig? Smaakt het dan wel?
Eerlijk is eerlijk: een beetje valsspelen doet ze wel. Ze heeft een kruidenrek waarvan zij vindt dat je het standaard in huis hoort te hebben. Denk aan sojasaus, gedroogde kruiden of mosterd, die worden dus niet gerekend tot de boodschappenlijst. Het is overigens niet zo dat je vier kruiden moet toevoegen om het gerecht compleet te krijgen. Dus simpel ja, maar 4 ingrediënten klopt in de regel niet.
Maar een koolhydraatarm kookboek; Charlie’s Kitchen draait toch om balans?
Absoluut! Dat neemt niet weg dat je het boek van Pascale prima als basis kunt gebruiken voor een smakelijk kipgerecht of een heerlijk simpele vegetarische stoofschotel. Dan voeg je gewoon wat brood, rijst of aardappels toe voor een snelle maaltijd. Of als je eens een keer iets anders wilt voor lunch dan de eeuwige bammetjes; ze heeft een paar fantastische snelle variaties op omeletten, soep of miniquiches.
Welk recept hebben we uitgekozen?
Eentje die wel uit vier ingrediënten bestaat want we houden van makkelijk bij Charlie’s Kitchen.
Groene curry met kipgehaktballen
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 300 gr kipgehakt
- 2 preien, in halve ringetjes
- 1-2 el groene curry
- 200 ml kokosmelk
- 100 gr rijst of quinoa
- Breng het gehakt op smaak met zout en peper en draai er 10 kleine balletjes van. Bak ze in een pan in wat olie tot ze goudbruin en bijna gaar zijn. Haal ze uit de pan.
- Gooi de prei nu in dezelfde pan en voeg een scheutje water toe. Doe de deksel op de pan en stoof ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de kokosmelk toe en naar smaak de groene currypasta. Verwarm en breng zachtjes aan de kook. Voeg nu de balletjes toe en verwarm ze tot ze helemaal gaar zijn.
- Serveer met wat rijst of quinoa.
Simpel toch deze groene curry? En lekker, ook dat nog. Eet smakelijk.
Liefs,
#Teamcharlie