Eerlijk is eerlijk: ik ben nooit echt fan geweest van salades uit een bakje. Ik kan het zelf maken, dus waarom moet ik dan iets meenemen uit het koelschap van de supermarkt? Maar na twee dagen in Losser – jullie weten wel, het dorp dat je alleen maar kent vanwege Johma – ben ik ook om. En we hebben ook nog een winactie voor je!

Het is een Johma-feestje!

salade, Johma, borrelplank, winactie

Ziet deze borrelplank met verschillende Johma salades er niet heerlijk uit?

Hi! Ik ben Kim. Ik test regelmatig wat kookboeken, schrijf recepten en ga voor Charlie’s Kitchen vaak naar toffe evenementen en feestjes.

Hoe ze mij bij Johma om hebben gekregen? Nou, geef me een paar flessen wijn, een hoop eten, een kampvuur en een onvergetelijke persreis en je bent een heel eind. Nee, zonder dollen. Johma (en iedereen die er werkt) heeft echt zoveel liefde voor het product en alle nieuwe producten die ze op de markt zetten. Zelfs oud-werknemers weigeren volledig afscheid te nemen en geven na hun pensioen nog rondleidingen in de fabriek.

Daarbij heb ik zo ongeveer alle salades kunnen testen en zetten de chefs van Johma – ja, die hebben ze ook – mij allemaal toffe variaties voor. Ze willen daar alleen werken met de mooiste producten, zodat ze de beste salades bij ons op tafel zetten. Goed streven toch? Ze hebben niet voor niets wederom de beste eiersalade van Nederland in de schappen gekregen. Mijn favorieten? De oude kaas-pesto, kip sweet-onion en hoe kan het ook anders… de gevuld eitjesalade.

salade, Johma, borrelplank, winactie

Het leuke is dat ik mijn enthousiasme voor de salades van Johma op twee manieren met jullie kan en mag delen. Allereerst maakte ik voor mijn verjaardag de ultieme Johma borrelplank die echt in een handomdraai op tafel staat, maar die er ook heel tof uitziet. Daarnaast mag ik 5 (!) borrelpakketten weggeven, zodat jullie je eigen Johma party kunnen geven of  krijg je een supertoffe borrelplank.

Allereerst, hoe maak je de plank?
(voor 10 personen)

Rosbief met aardappelsalade

 • Johma aardappelsalade met peper
 • 10 plakjes rosbief
 1. Vouw de rosbief dubbel, leg in een klein bakje en schep er een lepel aardappelsalade bij.

Bruschetta Italiano

 • Johma bruschettasalade
 • 1 ciabatta
 • 1 bol mozzarella XL
 1. Snijd de ciabatta in 10 plakjes, smeer in met olijfolie en leg ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Draai halverwege om. Laat afkoelen.
 2. Beleg de afgekoelde bruschetta met een plakje mozzarella en een lepel bruschettasalade.

Zalm komkommertje

 •  Johma zalmsalade
 • 1 grote rechte komkommer
 • 100 gram gerookte zalm.
 1. Snijd de komkommer in 10 gelijke stukken. Lepel de zaadlijst er voor een groot deel uit. Zorg dat je de komkommerplak niet helemaal doorboort.
 2. Vul de komkommer met de zalmsalade.
 3. Maak af met een reepje gerookte zalm.

Gevulde rookvlees bonbon

 • 10 plakken rookvlees
 • Johma gevuld eitjesalade.
 1. Leg een lepel gevuld eitjesalade op een plak rookvlees. Vouw zorgvuldig dicht tot een bonbon.
 2. Serveer alle hapjes op een mooie plank.

salade, Johma, borrelplank, winactie

Wij mogen 5 Johma pakketten weggeven. Is dat geen feest?!
Meedoen?

Laat onder dit artikel weten wat jouw twee favorieten zijn!

Liefs,

#Teamcharlie