Wat ben ik toch blij dat we Melissa in ons team hebben waardoor we heerlijke creatieve recepten als deze kunnen delen. Deze glutenvrije vegan chocolade muffins zijn echt mega lekker en een bommetje aan energie!
Hoe dan?
Allereerst kun je op de website van Melissa nog meer creatieve recepten vinden als je een voorkeur hebt voor glutenvrij eten of vegan!
Deze muffins zijn een energiebommetje door alle voedzame ingrediënten die erin zitten! Zo vind je o.a. mijn favoriete Green Juice poeder hierin (kan ook zonder maar dan heb je minder energie 😉)
Maar ook bananen zijn perfect in deze muffins voor een zoete smaak, zachte bite en magnesium bommetje. Goed voor ontspanning in je lijf!
Glutenvrije muffins
Wat heb je nodig:
(voor 10 muffins)
- 200 gram boekweitmeel of ander glutenvrij meel
- 3 rijpe bananen
- 2 el Green Juice
- 1 tl bakpoeder
- 50 gram kokosbloemsuiker
- 100 gram kokosolie
- 25 à 50 ml amandelmelk
- 100 gram vegan chocolade
- 1 tl vanille aroma
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 12 muffinvormpjes klaar.
- Hak de chocolade fijn.
- Stop de bananen en kokosolie in een keukenmachine en maal fijn.
- Doe alle droge ingrediënten, behalve de chocolade, in een kom en roer hier de vanille aroma en het bananenmengsel doorheen. Schenk dan wat amandelmelk bij je beslag totdat je een, niet al te nat, mooi beslag hebt. De hoeveelheid melk ligt een beetje aan wat voor meel je gebruikt.
- Schep als laatste de chocolade door het beslag en verdeel deze over de 12 vormpjes.
- Bak de muffins in 20 à 22 minuten gaar in de oven en laat buiten de oven afkoelen.
Liefs,
Melissa en Charlie
3 reacties op “Glutenvrije vegan chocolade muffins”
Pingback: Food fotografie moodboard • lislovescooking
Pingback: Superfoodies Green Juice • lislovescooking
Pingback: Recepten met de green juice • lislovescooking