Onze Melissa heeft ons weer verrast met een heerlijk makkelijk tussendoortje voor meer energie, namelijk deze glutenvrije mueslirepen met peer. Ik deel het recept en stel haar even voor!
Melissa wie?
Dit is Melissa Vos. Ze is goudsmid maar heeft een grote passie voor koken, bakken en fotograferen. Het liefste is ze de hele dag creatief bezig met recepten bedenken en maken en fotograferen en deze foto’s weer bewerken. Past ze even mooi op deze manier bij Charlie’s Kitchen! Ze deelt hier maandelijks glutenvrije recepten die lekker makkelijk te maken zijn!
Mueslirepen met peer
Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 6-8 repen)
- 150 gram glutenvrije havermout
- 50 gram cranberry’s
- 50 gram amandelen
- 2 eieren
- 1 el kaneel
- 2 peren
Optioneel voor een beetje zoetigheid voeg je 2 el honing toe.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier.
- Was de peren en snijd deze in hele kleine stukjes.
- Hak de amandelen iets fijner.
- Meng de havermout, cranberry’s, de helft van de amandelen, kaneel, eieren en peren goed door elkaar.
- Schep het beslag in het bakblik en druk goed aan.
- Garneer met de overige amandelen en bak in 35 à 40 minuten gaar in de oven.
- Haal het bakblik uit de oven en laat buiten de oven goed afkoelen.
- Snijd pas aan als de repen helemaal afgekoeld zijn.
Nog meer glutenvrije recepten? Probeer deze dan ook eens!
Liefs,
Charlie en Melissa