Onze Melissa weet wel wat lekker is. Ontzettend blij dat zij ons kan helpen aan een heerlijke recept voor een glutenvrij mini feestbrood. Super voor tijdens de feestdagen!
De kracht van cranberry's
Wist je dat cranberry’s super gezond zijn? Vaak worden ze ingezet tegen klachten als een lage energie, een slechte weerstand of blaasproblemen. Cranberry’s laten je immuunsysteem groeien, herstellen en dragen bij aan je energieniveau.
Glutenvrij mini feestbrood
Wat heb je nodig:
(Voor 1 mini feestbroodje)
- 50 gram rijstmeel
- 15 gram glutenvrije havermout
- 70 gram lactosevrije yoghurt
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- 40 gram cranberry’s
- 1 tl koek- en speculaas kruiden
- Snufje zout
- 2 el honing, of meer naar smaak
- 40 gram rozijnen
- 50 gram amandelspijs
Amandelspijs kun je ook zelf maken:
- 25 gram medjoul dadels
- 25 gram amandelmeel
- ½ tl citroensap
Amandelspijs:
- Ontpit de dadels en maal deze fijn in een keukenmachine met de amandelmeel en citroensap.
- Blijft je spijs te plakkerig en te dik voeg dan een heel klein beetje water toe.
Mini feestbrood
- Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm van 12 cm met bakpapier.
- Roer het ei en de yoghurt los en meng hier de meel, havermout, bakpoeder, honing, kruiden, bakpoeder, rozijnen en cranberry’s doorheen.
- Schep de helft van het beslag in de springvorm. Verdeel hier het amandelspijs overheen en daar weer overheen het overige beslag. Je kunt nog wat amandelschaafsel over het beslag strooien voor een extra feestelijke uitstraling.
- Bak je broodje in 30 minuten gaar in de oven.