Gezonde oliebollen om het jaar voedzaam te starten! - Charlie's Kitchen

Gezonde oliebollen om het jaar voedzaam te starten!

Het is weer aftellen geblazen, de champagne wordt al ingeslagen en de oliebollenkraam draait overuren. Maar ik wil jullie juist de keuken in krijgen om deze fantastische, gezonde oliebollen zelf te maken en zo voedzaam het nieuwe jaar in te knallen! En deze oliebollen passen ook nog eens bij mijn programma #echtinbalans!

Jij bent een olie”bol”

Het nieuwe jaar ligt om de hoek en we hebben allemaal weer nieuwe voornemens. Nu is zo’n vette – minder gezonde – oliebol natuurlijk best lekker, maar wat nu als ik je vertel dat mijn ‘voedzamere’ versie pas echt een feestje is? Dan mag je er van mij gewoon twee!

Een superlekker en leuk recept, en de kids vinden dit geweldig om te maken!

#echtinbalansmetdefeestdagen, gezonde oliebollen , oliebol, balans, gezond

Gezonde oliebollen

Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)

 • 150 gram (Griekse) yoghurt
 • 50 gram rozijnen
 • 2 tl koekkruiden
 • 2 el kokosolie
 • 30 gram ruwe rietsuiker
 • 4 eieren
 • 1 tl zeezout
 • 7 gram gist
 • 200 gram volkoren speltmeel
 • 6 el kokosmeel
 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
 3. Doe de eieren in de keukenmachine en zet hem even aan. Voeg dan meel, koekkruiden, yoghurt, zout, gist, (gesmolten) kokosolie en de suiker toe en laat de machine draaien tot een gladde massa ontstaat.
 4. Schep de inhoud in een kom en voeg de geweekte rozijnen toe. Meng ze door het beslag.
 5. Beleg de bakplaat met bakpapier en gebruik twee lepels om bollen van het beslag te maken. Beleg de bakplaat met de oliebollen. Is het beslag te zacht? Voeg dan nog wat kokosmeel toe.
 6. Zet de oliebollen ongeveer 30 minuten in de oven.
#echtinbalansdoordefeestdagen, balans, gezonde oliebollen, gezond

Deel jouw creatie op social media met de #echtinbalans hashtag!

Liefs,

Charlie & Christa

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

1 reactie op “Gezonde oliebollen om het jaar voedzaam te starten!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders