Het is weer aftellen geblazen, de champagne wordt al ingeslagen en de oliebollenkraam draait overuren. Maar ik wil jullie juist de keuken in krijgen om deze fantastische, gezonde oliebollen zelf te maken en zo voedzaam het nieuwe jaar in te knallen! En deze oliebollen passen ook nog eens bij mijn programma #echtinbalans!
Jij bent een olie”bol”
Het nieuwe jaar ligt om de hoek en we hebben allemaal weer nieuwe voornemens. Nu is zo’n vette – minder gezonde – oliebol natuurlijk best lekker, maar wat nu als ik je vertel dat mijn ‘voedzamere’ versie pas echt een feestje is? Dan mag je er van mij gewoon twee!
Een superlekker en leuk recept, en de kids vinden dit geweldig om te maken!
Gezonde oliebollen
Wat heb je nodig:
(voor 10 stuks)
- 150 gram (Griekse) yoghurt
- 50 gram rozijnen
- 2 tl koekkruiden
- 2 el kokosolie
- 30 gram ruwe rietsuiker
- 4 eieren
- 1 tl zeezout
- 7 gram gist
- 200 gram volkoren speltmeel
- 6 el kokosmeel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Wel de rozijnen 10 minuten in warm water.
- Doe de eieren in de keukenmachine en zet hem even aan. Voeg dan meel, koekkruiden, yoghurt, zout, gist, (gesmolten) kokosolie en de suiker toe en laat de machine draaien tot een gladde massa ontstaat.
- Schep de inhoud in een kom en voeg de geweekte rozijnen toe. Meng ze door het beslag.
- Beleg de bakplaat met bakpapier en gebruik twee lepels om bollen van het beslag te maken. Beleg de bakplaat met de oliebollen. Is het beslag te zacht? Voeg dan nog wat kokosmeel toe.
- Zet de oliebollen ongeveer 30 minuten in de oven.
Deel jouw creatie op social media met de #echtinbalans hashtag!
Liefs,
Charlie & Christa
1 reactie op “Gezonde oliebollen om het jaar voedzaam te starten!”
Ziet er super lekker uit, ga deze met kerst/oud en nieuw maar eens proberen:)