Het is koud buiten, we zitten midden in de winter. Dat betekent dat we ook de heerlijke kruidige smaken weer gaan gebruiken! Vandaag een heerlijke gezonde cake met perzik en amandelen.
Meet Priscilla
Wij heten vandaag Priscilla welkom van het Instagram account –pgroenestein– !
Een gast bij Charlie’s Kitchen die graag haar heerlijke herfstcake met ons wilde delen!
Priscilla zit in mijn #echtinbalans programma en is keihard haar dromen aan het najagen. Dat verdient een plek hier op mijn blog. En eerlijk, ik kan niet wachten deze gezonde cake met perzik en amandelen te proeven!
Gezonde cake met perzik en amandelen
Wat heb je nodig:
- 4 verse perziken
- 250 gram havermeel
- 4 eieren
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 2,5 theelepel bakpoeder
- 3 theelepels kaneel
- 3 theelepels koek- en speculaaskruiden
- 1 citroen
- 3 handjes amandelen
- 1 handje amandelschaafsel
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren luchtig met de mixer.
- Prak 2 perziken fijn, dit kun je doen met een vork.
- Voeg dan het bakpoeder, havermeel, amandelmelk, kaneel en speculaaskruiden en de geprakte perziken toe aan het eimengsel.
- Mix alles tot een glad beslag.
- Snijd de overige perziken in stukjes.
- Hak de amandelen fijn.
- Rasp de schil van de citroen en pers een halve citroen uit.
- Voeg de perzik, amandelen en citroensap en -rasp toe aan het beslag en spatel dit door.
- Giet het mengsel in een bakblik (ik gebruik een laag bakblik). Strooi het amandelschaafsel erover.
- Bak de cake af in 25 à 30 minuten.
Simpel toch? En ziet dat er niet onwijs lekker uit? Als je de smaak te pakken hebt van het bakken is dit misschien ook nog wel een hele fijne!
Liefs,
Priscilla en Charlie