fbpx

Zoete aardappelsoep met gele paprika en gember

Deze romige zoete aardappelsoep met gele paprika en gember is een must eat tijdens koude dagen. Makkelijk te maken, zeer voedzaam en zo heerlijk van smaak. En hoe makkelijk? Je maakt een grote pan en je hebt voor 3 dagen genoeg of je vriest een deel in. Zo heb je altijd iets gezonds in huis!

De kracht van gember

In gember zitten ontzettend veel geneeskrachtige voedingstoffen, bouwstoffen en vitaminen, maar een gezond lichaam hoeft uiteraard niet te genezen. Voor bepaalde kwalen kan gember wel ontzettend veel hulp bieden. In geval van ziekte is het zeker zo dat gember kan bijdragen tot herstel.

Gember wordt vaak gebruikt in thee of smoothies maar is ook heel goed te gebruiken in deze zoete aardappelsoep met gele paprika en gember.

Zoete aardappelsoep met gele paprika en gember

Wat heb je nodig:

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 3 gele paprika’s
  • 1 gele courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 2 à 3 cm gember
  • 2 el sambal
  • 1 el kerrie
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden van Zonnatura
  • 1 blok kokosmelk
  • 1 bos koriander
  • 50 gram walnoten
  • 1 el kokosolie
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  1. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar.
  2. Verwarm de over voor op 180 graden en zet hem op grillstand.
  3. Snijd de gele paprika’s en gele courgette in plakjes of reepjes. Doe ze samen in een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Laat 20 à 30 min staan onder de gril totdat er een lichtbruin randje onstaat.
  4. Snijd de knoflook, gember en rode paprika zo fijn mogelijk. Verhit de kokosolie in de soeppan en voeg de knoflook, gember en rode paprika toe. Let op, kort bakken tot de knoflook lichtbruin is. Voeg dan een halve liter water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag wanneer het kookt.
  5. Zijn de aardappelen klaar? Giet ze af en doe ze samen met de helft van de kokosmelk in de blender. Voeg vervolgens de gladde massa toe aan de bouillon en roer goed door.
  6. Haal de gegrilde groenten uit de oven, laat een beetje afkoelen en doe ze in de keukenmachine met het laatste beetje kokosmelk en de kerrie. Voeg ook dit bij de soep en roer goed door.
  7. Ik gebruik voor het maken van de soep mijn blender of keukenmachine, maar je kunt ook een staafmixer gebruiken. Kies wat voor jou makkelijk of haalbaar is.
  8. Laat de soep op laag vuur nog 20 minuten staan zodat de kruiden extra lekker intrekken.
  9. Maak af met koriander en walnoten.

Liefs,
Charlie

 

======================================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform