Gevulde witlof met peer en blauwkaas - Charlie's Kitchen

Gevulde witlof met peer en blauwkaas

gevulde witlof, peer, blauwkaas

Voor mij is er geen fijnere keuken dan de Spaanse. Tapas, paella, pintxos en soepen. Maar ook de wijntjes en de cocktails. I am in! Ok, het Spaanse zonnetje helpt er ook bij. Dus mijn hart maakte een sprongetje toen ik de Bijbel van de Spaanse Keuken ontving: dit gaat een fijne kookzomer worden 🇪🇸. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gevulde witlof met peer en blauwkaas?

Denk aan de lekkerste pintxos uit het Noorden van Spanje

Raquel Palla Lorden reisde bijna het hele land door op zoek naar de mooiste locale gerechten. Denk aan de lekkerste pintxos uit het Noorden van Spanje, de fijnste paella uit het Oostelijke kustgebied, waar je ook crema de Catalana kunt vinden, of een heerlijke Agua de Valencia. Of maak een tafel vol heerlijke tapas uit centraal Spanje. Of een van de beste visgerechten uit het Zuiden. Het westen komt er in het boek bekaaid vanaf, maar gelukkig komen er van Ibiza en Mallorca wel weer hapjes en drankjes, waardoor je meteen zin in de zomer krijgt.

Onze favorieten? De witlofschuitjes, de fijne aioli en de diverse pintxos waarmee je lange zomerse avonden in de tuin gaat beleven. 

Bestel hier de Bijbel van de Spaanse Keuken van Raquel Palla Lorden.

gevulde witlof, peer, blauwkaas

Gevulde witlof met blauwkaas

Wat heb je nodig:
(16 stuks)

  • 2 witlofstronkjes
  • 100 gram roomkaas
  • 80 gram blauwe kaas
  • 40 gram walnoten, grof gehakt
  • 30 gram rozijnen, geweld in warm water
  • 1 peer, geschild en in kleine blokjes
  • 2 el honing 
  1. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en trek de bladeren los. Kies 16 mooie, grote bladeren uit om te gebruiken.
  2. Mix in een keukenmachine de roomkaas met de blauwe kaas. Voeg als het te droog is een paar eetlepels water toe.
  3. Vul de witlofbladeren met het roomkaasmengsel. Bestrooi met de walnoten, peer en de rozijnen. Druppel de honing eroverheen en serveer.

Witlof en peer zijn een top combi. Deze quiche is ook super lekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders