Voor mij is er geen fijnere keuken dan de Spaanse. Tapas, paella, pintxos en soepen. Maar ook de wijntjes en de cocktails. I am in! Ok, het Spaanse zonnetje helpt er ook bij. Dus mijn hart maakte een sprongetje toen ik de Bijbel van de Spaanse Keuken ontving: dit gaat een fijne kookzomer worden 🇪🇸. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze gevulde witlof met peer en blauwkaas?
Denk aan de lekkerste pintxos uit het Noorden van Spanje
Raquel Palla Lorden reisde bijna het hele land door op zoek naar de mooiste locale gerechten. Denk aan de lekkerste pintxos uit het Noorden van Spanje, de fijnste paella uit het Oostelijke kustgebied, waar je ook crema de Catalana kunt vinden, of een heerlijke Agua de Valencia. Of maak een tafel vol heerlijke tapas uit centraal Spanje. Of een van de beste visgerechten uit het Zuiden. Het westen komt er in het boek bekaaid vanaf, maar gelukkig komen er van Ibiza en Mallorca wel weer hapjes en drankjes, waardoor je meteen zin in de zomer krijgt.
Onze favorieten? De witlofschuitjes, de fijne aioli en de diverse pintxos waarmee je lange zomerse avonden in de tuin gaat beleven.
Bestel hier de Bijbel van de Spaanse Keuken van Raquel Palla Lorden.
Gevulde witlof met blauwkaas
Wat heb je nodig:
(16 stuks)
- 2 witlofstronkjes
- 100 gram roomkaas
- 80 gram blauwe kaas
- 40 gram walnoten, grof gehakt
- 30 gram rozijnen, geweld in warm water
- 1 peer, geschild en in kleine blokjes
- 2 el honing
- Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en trek de bladeren los. Kies 16 mooie, grote bladeren uit om te gebruiken.
- Mix in een keukenmachine de roomkaas met de blauwe kaas. Voeg als het te droog is een paar eetlepels water toe.
- Vul de witlofbladeren met het roomkaasmengsel. Bestrooi met de walnoten, peer en de rozijnen. Druppel de honing eroverheen en serveer.
Witlof en peer zijn een top combi. Deze quiche is ook super lekker!