Deze gevulde tomaten uit de oven zijn perfect als lunch of bijgerecht tijdens het avondeten of een barbecue in de zomer. Een smaaksensatie in de mond en nog gezond ook!
Tomaten
Een tomaat bestaat, naast water, ook uit veel voedingsstoffen waar ons lichaam blij van wordt. Een daarvan is vitamine C. Vitamine C draagt bij aan meer energie, een mooie huid en versterkt je immuunsysteem. Ik zeg… vaker aan de tomaten 🙂
Gevulde tomaten van Christa
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 2 tomaten
- 50 gram feta
- 1el pijnboompitten
- 6 knoflook olijven
- Verse peterselie
- 1/2 el olijfolie
- Snufje peper
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de tomaten en snijd een ster in de bovenkant van de tomaten.
- Pak een bakje, verkruimel de feta hierin, snijd de olijven in stukjes en voeg toe aan de feta. Doe er dan nog de Italiaanse kruiden en de olijfolie bij en meng even goed door elkaar.
- Pak een ovenschaal, doe hierin de tomaten en vul deze met het feta-olijvenmengsel.
- Strooi er wat pijnboompitjes overheen en nog wat peper en zet 20 minuten in de oven.
- Haal de tomaten uit de oven en maak af met de verse peterselie.
Supersimpel, maar o zo gezond en lekker. Eet smakelijk!
En als je toch bezig bent met tomaten, probeer dan deze plaattaart met tomaten ook eens!
Liefs,
#TEAMCHARLIE
Meer weten over Christa? 👉 https://www.watchrisweet.nl/
2 reacties op “Gevulde tomaten uit de oven”
Is dit gerecht van Pascale Naessens??
Nee hoor, dit recept is bedacht door Christa van Wat Chris Weet (www.watchrisweet.nl)