Deze gevulde champignons met steak en cheddar kun je fantastisch bereiden op de BBQ, maar ook in de grillpan. Handig, een recept dat je binnen en buiten kan gebruiken als je punten wil scoren bij de visite! 

Gegrilde champignons, steak, barbecue, Jord Althuizen

Deze gegrilde champignons met steak worden extra lekker door de cheddar kaas.

We hadden al gezegd dat we fan zijn van het nieuwe boek No Worries BBQ van Jord Althuizen en deelden het recept van zijn gegrilde kip ranch wraps. Er staan zoveel toffe recepten in dat we er gewoon nog eentje met jullie delen, namelijk de gevulde champignons oftewel de Philly Cheese Steak Shrooms!

Philly Cheese Steak Shrooms

Wat heb je nodig?
(6 personen)

  • 250 gr steak
  • 50 gr roomkaas
  • 2 augurken (in kleine blokjes)
  • 3 lente uien (in fijne ringetjes)
  • 100 gr cheddar (geraspt)
  • 20 grote champignons

  1. Verhit de barbecue tot 200 graden. Bestrooi de steak met peper en zout en leg op de barbecue tot de kerntemperatuur 45 graden is. De steak is dan nog best rood. Snijd hem daarna in kleine blokjes van 5×5 millimeter.
  2. Meng de blokjes met roomkaas, augurken, lente ui en cheddar. Haal de steel uit de champignon en schraap voorzichtig de lamellen uit de champignons met een lepeltje.
  3. Bestrijk de buitenkant met een olie en vul de champignon met een lepeltje vulling. Grill de champignons ongeveer 20 minuten direct op 180 graden met een gesloten deksel.
  4. Serveer direct.
    Let op! De vulling kan gloeiend heet zijn!