Uit het nieuwe boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen! Deze courgette rolletjes met ricotta, oftewel courgette-involtini, zijn geweldig. Makkelijk op de barbecue, of de grill als het weer tegen zit!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer met het leukste BBQ-boek zonder vlees maar met groente… Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!Boek: Gloeiend Groen
Auteur: Welmoed Bezoen
ISBN: 9789038805566

Wie is Welmoed Bezoen nu weer?

Welmoed is een autodidact, een bubbel energie, extreem enthousiast en ze heeft gewerkt in de keuken van Ron Blaauw. Ze heeft nu haar eerste kookboek uitgebracht, omdat ‘haar vriend vond dat ze nu eindelijk eens iets af moest maken’. Een feest van herkenning.

Een boek vol groente… Op de barbecue hoort toch gewoon vlees?

Niet als het aan Welmoed ligt. Ze experimenteerde er vrolijk op los en dat leverde een meer dan verrassend kookboek op met heerlijke groentegerechten van de barbecue. Misschien hadden we de miso aubergine nog wel kunnen bedenken, maar de combinatie zoete aardappel mascarpone-sinaasappel had ik in mijn wildste dromen niet kunnen bedenken. En ja, het is een partijtje lekker!

Dus wil je dat boek naast je barbecue hebben?

Ja!!! Welmoed levert met het kookboek een onuitputtelijke bron voor spannende groentegerechten op de barbecue. Met heerlijke combinaties die zelfs de grootste vleesliefhebber doen vragen om meer. En ja, dat heb ik getest. Zoals altijd zijn de meeste recepten ook prima in de grillpan te bereiden, maar dan moet je het alleen doen zonder dat heerlijke rooksmaakje!

courgette rolletjes met ricotta, barbecue, Welmoed Bezoen, Gloeiend Groen

Courgette rolletjes met ricotta

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 2 courgettes in dunne plakken in de lengte
 • 7 el olijfolie
 • 250 gram ricotta
 • 3 el rozijnen geweld
 • 4 el peterselie fijngehakt
 • 3 el pijnboompitten fijngehakt
 • snufje chilipeperpoeder
 • rasp en sap van een citroen
 1. Smeer de plakken courgette in met olie en wat zout. Rooster de courgette 2 minuten per kant op de barbecue op ongeveer 200 graden.
 2. Leg op keukenpapier en laat afkoelen.
 3. Maak de vulling door de ricotta te mengen met de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, chilipeper, citroenrasp en sap. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Leg een eetlepel vulling op de plak courgette en rol op tot een fijn rolletje. Je kunt hem vastzetten met een prikker, maar dat hoeft niet.
 5. Doe dit dan ook met alle andere courgette plakken.
 6. Serveer de involtini op kamertemperatuur.

TIP: Ook leuk als borrelhapje!