Gegrilde courgette rolletjes van de BBQ - Charlie's Kitchen

Gegrilde courgette rolletjes van de BBQ

Uit het nieuwe boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen! Deze courgette rolletjes met ricotta, oftewel courgette-involtini, zijn geweldig. Makkelijk op de barbecue, of de grill als het weer tegen zit!

Hi! Ik ben Kim

En ik speur in de stapels kookboeken die wekelijks uitkomen naar de leukste recepten en deel die natuurlijk met jullie. Deze keer met het leukste BBQ-boek zonder vlees maar met groente… Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!Boek: Gloeiend Groen
Auteur: Welmoed Bezoen
ISBN: 9789038805566

Wie is Welmoed Bezoen nu weer?

Welmoed is een autodidact, een bubbel energie, extreem enthousiast en ze heeft gewerkt in de keuken van Ron Blaauw. Ze heeft nu haar eerste kookboek uitgebracht, omdat ‘haar vriend vond dat ze nu eindelijk eens iets af moest maken’. Een feest van herkenning.

Een boek vol groente… Op de barbecue hoort toch gewoon vlees?

Niet als het aan Welmoed ligt. Ze experimenteerde er vrolijk op los en dat leverde een meer dan verrassend kookboek op met heerlijke groentegerechten van de barbecue. Misschien hadden we de miso aubergine nog wel kunnen bedenken, maar de combinatie zoete aardappel mascarpone-sinaasappel had ik in mijn wildste dromen niet kunnen bedenken. En ja, het is een partijtje lekker!

Dus wil je dat boek naast je barbecue hebben?

Ja!!! Welmoed levert met het kookboek een onuitputtelijke bron voor spannende groentegerechten op de barbecue. Met heerlijke combinaties die zelfs de grootste vleesliefhebber doen vragen om meer. En ja, dat heb ik getest. Zoals altijd zijn de meeste recepten ook prima in de grillpan te bereiden, maar dan moet je het alleen doen zonder dat heerlijke rooksmaakje!

courgette rolletjes met ricotta, barbecue, Welmoed Bezoen, Gloeiend Groen

Courgette rolletjes met ricotta

Wat heb je nodig:
(4 personen)

 • 2 courgettes in dunne plakken in de lengte
 • 7 el olijfolie
 • 250 gram ricotta
 • 3 el rozijnen geweld
 • 4 el peterselie fijngehakt
 • 3 el pijnboompitten fijngehakt
 • snufje chilipeperpoeder
 • rasp en sap van een citroen
 1. Smeer de plakken courgette in met olie en wat zout. Rooster de courgette 2 minuten per kant op de barbecue op ongeveer 200 graden.
 2. Leg op keukenpapier en laat afkoelen.
 3. Maak de vulling door de ricotta te mengen met de rozijnen, pijnboompitten, peterselie, chilipeper, citroenrasp en sap. Breng op smaak met zout en peper.
 4. Leg een eetlepel vulling op de plak courgette en rol op tot een fijn rolletje. Je kunt hem vastzetten met een prikker, maar dat hoeft niet.
 5. Doe dit dan ook met alle andere courgette plakken.
 6. Serveer de involtini op kamertemperatuur.

TIP: Ook leuk als borrelhapje!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders