Simpele eigengemaakte erwtensoep - Charlie's Kitchen

Simpele eigengemaakte erwtensoep

Simpele, maar oh zo lekkere eigengemaakte erwtensoep zoals ik hem ken van vroeger bij oma. Ik deel vandaag haar beroemde recept om jou mee te laten genieten en je energie een boost te geven!

Is jouw basisgezondheid in orde?

Misschien ben je vandaag voor het eerst op mijn website en wellicht ben je hier vaker om te genieten van mijn lekkere recepten. Als voedingsdeskundige wil ik je ook graag wat meegeven en dat is dat het prachtige mooie lichaam van ons benzine nodig heeft om jou te voorzien van o.a. ENERGIE. Daarom is het belangrijk dat jij alle vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Dat start simpel bij bijvoorbeeld 500 gram groenten en 3 stuks fruit per dag te eten, maar ook je basissupplementen in te nemen. Ik gebruik zelf al 2 jaar Vitaily en werk inmiddels met hun samen. Ik maak recepten voor hun en zij leveren de supplementen aan mijn cliënten. Samen maken we de wereld energieker en gezonder. Als je de code charlieskitchen gebruikt bij het afrekenen gaat er iets van de prijs af. Hoe leuk is dat! Ik schreef een artikel over basissupplementen, waarom je ze nodig hebt en waarom ik voor deze kies. En nee, ik krijg niet betaalt om dit artikel te schrijven. Dat zet ik er altijd eerlijk bij ❤️

Erwtensoep

Wat heb je nodig:
(voor 3-4 personen)

 • 1 flesje Zonnatura basis groentesoep
 • 250 gram spliterwten
 • 400 gram gemarineerd (kip) nasivlees
 • 1 prei
 • 1 kleine selderijknol
 • 2 aardappels
 • 6 takjes bladselderij
 • 1 (kip) rookworst (of vega)
 • Zout en peper

Optioneel: Vervang de worst door kikkererwten. 

 • Was de spliterwten in een zeef en week ze 12 uur in een soeppan met 1.75 liter water.
 • Schenk de Zonnatura basis groentesoep bij de erwten, voeg het gemarineerde kip nasivlees toe en laat de soep een uur zachtjes koken.
 • Snijd de prei in ringen en de selderijknol in blokjes. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. 
 • Roer de prei, knolselderij, aardappels en fijngesneden bladselderij (houd 1 eetlepel apart) erdoor. Leg de hele worst in de soep om mee te trekken!
 • Kook de soep nog 30 minuten zachtjes tot de erwten tot puree zijn gekookt. Haal de worst eruit, snijd hem in plakjes en roer goed door de soep heen. 
 • Breng de soep op smaak met peper en zout en gebruik bij het opdienen de eetlepel selderij. 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Lunch

Flatbread met kippendij en kaas

Gyoza bowl, Gyoza, bowl, Japans
Avondeten

Gyoza bowl

Lunch

Italiaanse frittata met fusilli pasta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders