Met deze geroosterde tomatensoep met bruschetta wordt jouw kerst wel een heel groot smakelijk succes. Recept namens mijn moeder, altijd weer een succes. Waarom? Simpel en rete lekker 😉
bruschetta
Wat heb je nodig:
- 1 ciabatta
- 1 teen knoflook
- 2 el olijfolie
- 1 blikje Bonduelle Ratatouille à la Provençale
- 1 zakje pijnboompitten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ciabatta in plakken en smeer de bovenkanten in met wat olijfolie. Halveer de knoflook en wrijf deze over de sneetjes.
- Leg de sneetjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven tot ze knapperig zijn. Laat even afkoelen.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten.
- Beleg de sneetjes daarna met een lepel Ratatouille en bestrooi met pijnboompitten.
Serveer meteen.
geroosterde tomatensoep
Wat heb je nodig:
- ½ kilo tomaten
- 1 paprika rood
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 250 ml groentebouillon
Optioneel: scheutje slagroom
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de groenten ondertussen in stukken, leg ze op een bakplaat en besprenkel met olie. Leg hier ook de tenen knoflook in hun schil tussen.
- Zet de bakplaat voor ongeveer een half uurtje in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
- Zet een pan op het vuur. Kiep hier de groenten met hun vocht in.
- Knijp de teentjes knoflook boven de pan uit en voeg de bouillon toe.
- Laat dit een kwartiertje pruttelen en pureer het vervolgens tot een egale soep. Breng op smaak met zout en (cayenne)peper.
Serveer warm en garneer met een beetje slagroom.
Als dit niet een heerlijk voorgerecht is? En weet je wat zo leuk is? Het hoofdgerecht en nagerecht komen ook nog zodat je een compleet menu hebt voor de komende kerstdagen.
Liever een andere soep? Deze was ook heel erg lekker en feestelijk!
1 reactie op “Geroosterde tomatensoep met een bruschetta”
Pingback: Kerstmenu 2020: van ontbijt tot toetje - Charlie's Kitchen