Bij de meeste mensen betrekt het gezicht al bij het zien van spruitjes, maar onze vegetarische chick Christa is er dol op. Ze maakte dit fantastische gerecht met geitenkaas en honing. Durf jij deze super gezonde spruitjes een nieuwe kans te geven?
BLEH spruitjes!
Maar waarom spruitjes? We hebben zoveel soorten groenten en ik merk bij mijn cliënten dat het terugkomen bij steeds dezelfde groenten een kwestie van gemakzucht is. Of geen inspiratie hebben, dat kan natuurlijk ook. Wij helpen je graag en ook aan de spruitjes.
Spruitjes bevatten veel kalium, magnesium en ijzer. Hele belangrijke mineralen voor ons lichaam! En, spruitjes bevatten relatief veel eiwitten voor een “groente”!
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Geroosterde spruitjes met geitenkaas
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 300 gram spruitjes
- 50 gram geitenkaas (feta kan ook)
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 el olijfolie
- 1 el pompoenpitten
- 1/2 el honing
- Peper & zout
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Maak de spruitjes schoon en spoel ze af.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de spruiten hierop.
- Giet de olie over de spruitjes en hussel goed door elkaar, dan doe je de kruiden eroverheen en de pompoenpitten en hussel je het geheel nogmaals.
- Zet de bakplaat ongeveer 20 – 30 minuten in de oven (ze moeten nog wel een beetje een bite hebben). Wil je iets sneller klaar zijn, kook de spruitjes dan even 5 minuten voor.
- Wanneer je de spruitjes uit de oven haalt, doe je de honing er pas overheen en eventueel kun je nog wat peper en zout toevoegen.
Liefs,
Charlie & Christa
PS Nog meer recepten met groenten om een keer te variëren? Probeer dit dan ook eens!
2 reacties op “Geroosterde spruitjes met geitenkaas”
Haj,
Na 15 minuten in de oven kon ik er nog iemand de hersens mee inslaan. Helaas…
Daarna maar alsnog 15 minuten het kokende water in en er maar een soort stamppot van gemaakt, maar dit was niet wat ik voor ogen had 🙁
Groetjes!
Hoi Marianne.Jammer dat het niet helemaal gelukt was zoals bedoeld. Ik heb het recept een beetje aangepast inmiddels. De oven iets warmer en de spruitjes iets langer in de oven. Eventueel 5 minuten voorkoken is natuurlijk ook nog een optie.Ik hoop dat het volgende keer wel lukt.
Liefs!