Toen mijn vriendin een foto stuurde van haar Gado Gado wraps riep ik meteen; geef mij het recept!
Altijd leuk als anderen zo creatief zijn dat ik helemaal verrast ben als ik het resultaat zie. Dus bij deze een zeer verrassend, maar onwijs lekker recept voor Gado Gado wraps!
Gado Gado WHAT?
Gado Gado is een Indonesisch groentegerecht. Zeer populair in de Indonesische keuken maar ook bij ons. Je kan hem op verschillende manieren maken, vandaag doen wij de vegetarische variant namelijk in de vorm van wraps!
Wat heb je nodig:
(voor 6 wraps)
- 6 volkoren wraps
- 200 gram spitskool
- 150 gram geraspte of julienne gesneden wortels
- 200 gram sperziebonen
- 5 eieren
- 6 el gebakken uitjes
Optioneel: ¼ komkommer (in halve maantjes), 150 gram gebraden kipfilet of een handje taugé
Voor de satésaus:
- 200 ml kokosmelk
- 5 el pindakaas
- 1 el sambal (naar smaak uiteraard)
- 3 el ketjap manis
- Kook of stoom de sperziebonen in zo’n 15 minuten gaar. Blancheer de spitskool 1 minuut in kokend water.
- Leg ook de eieren in een pan met ruim kokend water en kook ze in 10 minuten hard.
- Voor de satésaus verwarm je de kokosmelk in een steelpan, voeg zodra deze kookt een paar flinke eetlepels pindakaas toe. Blijf roeren tot het op saus begint te lijken. Voeg daarna naar smaak ketjap en sambal toe. Is je saus te dik, voeg dan nog een beetje kokosmelk of water toe.
- Giet alle groenten af, zet in bakjes klaar. Pel het ei en snijd deze in stukjes.
- Verwarm de wraps volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Voor het maken van de wraps hoeven de groentes niet warm te zijn. Je neemt een wrap en smeert deze royaal in met satésaus. Vervolgens leg je onderop de spitskool gevolgd door alle overige groenten. Maak af met een ei, eventueel wat kipfilet en gebakken uitjes.
Je kunt er natuurlijk helemaal je eigen draai aan geven. Ik ben benieuwd wat jij er van maakt. Deel deze dan vooral op Facebook of Instagram.
Liefs,
#TEAMCHARLIE