Deze Gado Gado slabootjes met Indische twist passen helemaal in een gezonde leefstijl!
Durf jij de Indische twist aan?
Borrelplanken zijn een blijvertje en terecht. Een grote schaal vol heerlijke hapjes waar je eindeloos van kunt snoepen. Francis Kuijk had het fantastische idee om de lekkerste hapjes van de Indische rijsttafel om te bouwen tot de lekkerste hapjes voor de borrelplank. En ze maakte een volledig boek met feestelijke hapjes voor ieder moment: Planken met een Indische Twist.
Planken met een Indische Twist kopen
Of je nu zit te denken aan een Indisch geïnspireerde high tea, liever uitgebreid wilt ontbijten met een Indische plank of Indisch aan de vrijmibo gaat? Francis is van alle markten thuis.
Als je op de hartige tour gaat, is iedere plank opgebouwd uit een simpel hapje, eentje waar je wat moeite in moet steken en een hapje waar je iets meer planning (en ingrediënten) voor nodig hebt. Kleurrijk en smakelijk, maar ook geschikt voor vegetariërs en zelfs vegans.
Ga je op de zoete tour dan is het wel handig dat je van pandan houdt. Want Francis is los gegaan met de groene ‘Indische’ vanille, maar heeft ook een fantastische high tea samengesteld met wat fusion gerechten. En mocht je dan nog willen proosten: er staat ook nog een lekkere collectie met mocktails in Planken met een Indische Twist.
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
De gado gado slabootjes
Wat heb je nodig:
(voor 12 stuks)
- 200 gram taugé, geblancheerd
- 1/2 komkommer, in stukjes
- 4 eieren, hardgekookt en geprakt
- 100 gram haricots verts, geblancheerd en in kleine stukjes
- Baby romainesla, alleen de blaadjes
- 100 gram pindasaus, warm
- 4 el gebakken uitjes
- Leg de slablaadjes op een bord, leg hier eerst de taugé op, gevolgd door de komkommer, ei en haricots verts.
- Schep hier een beetje saus overheen en maak af met de gebakken uitjes.
Nog meer tips voor een overheerlijke borrelplank? Deze is ook niet te versmaden.