Op zoek naar een gezonde lunch, een lunch die energie geeft en een lang verzadigd gevoel geeft? Deze frittata met witvis en groene asperges is echt een aanrader van onze lieve Christa.
Fri-tat-ta-da
Van omelet tot gebakken ei, maar wanneer eten we nu echte en overheerlijke frittata? Lekker met groene asperges, ik ben er dol op. Ze geven die extra bite en zijn super gezond. Ze zitten boordevol vitamine C en E, zijn goed voor ons immuunsysteem en onze celdeling.
Frittata met witvis en groene asperges
Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)
- 6 eieren
- 6 groene asperges
- 10 cherry tomaatjes
- handje mais
- 2 tl Provençaalse kruiden
- peper en zout
- 200 gram kabeljauw of andere witvis
- 1 tl kokosvet
- Was de asperges en haal het harde uiteinde er vanaf, snij ze doormidden.
- Was en snij de cherry tomaatjes doormidden.
- Pak een koekenpan doe hierin de olijfolie, voeg de asperges en de in grove stukken gesneden kabeljauw toe en bak dit zo’n 5 minuten. Voeg dan de tomaatjes toe en bak nog 5 minuten.
- Kluts de eieren in een kom en voeg de kruiden toe, giet dit over het groenten- en vis mengsel.
- Voeg nu ook de mais toe en wat peper en zout, doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuutjes staan.
- Haal de deksel van de pan en laat nog 5 minuten staan zodat het vocht verdampt.
Liefs,
Charlie en Christa