Zijn jullie net zo dol op gezonde ijsjes als ik? We doken de keuken in, of zal ik zeggen de vriezer, en toverden een heerlijk voedzaam recept tevoorschijn: fris citroenijs met munt.
Niet vullen maar voeden
Wellicht heb je deze uitspraak al eens gehoord. Wij van team Charlie zweren erbij. Uiteraard staat balans voorop en mag ik denk ik wel zeggen dat wij over het algemeen de 80-20 regel hanteren. Ik vertel mijn cliënten dan ook altijd dat ze goed na moeten denken waarom ze iets eten. Geeft het je energie of neemt het energie weg?
Natuurlijk eten we allemaal wel eens een McFlurry of een Magnum. Maar hoe leuk is het ook om zelf ijs te maken en vervolgens er intens van te kunnen genieten omdat het je nog voedt ook?
Citroenijs met munt
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 5 el citroenijs (ik had de sorbet variant van AH zonder toegevoegde suiker)
- 500 ml volle kwark
- 2 el honing
- handje verse munt
- snuf zeezout
- sap en rasp van 1/2 citroen
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine, schep in een bakje en zet dit minstens 4 uur in de vriezer.
Tip 1: Als je het langer in de vriezer hebt laten staan en het te hard is, kun je het nog even in de keukenmachine doen met een eetlepel (warm) water.
Tip 2: Nog meer ijs zelf maken? Deze is ook superlekker!