Francesca kookt - Spruitenstamppot - Charlie's Kitchen

Francesca kookt – Spruitenstamppot

Wat eten we vandaag? Als je met grote regelmaat moeite hebt om die vraag te beantwoorden, heeft Francesca Kookt het antwoord voor je. Met haar nieuwste boek 365 Dagen Koken levert ze voor het hele jaar inspiratie af. Vandaag delen we haar niet normaal lekkere spruitenstamppot!

En met het hele jaar door bedoel ik ook echt het hele jaar door. Want Francesca heeft in haar boek niet minder dan 365 avondmaaltijden weten te proppen. Gerechten die vooral binnen een seizoen vallen (een lekker winterse hutspot of citroenrisotto met groene asperges voor de lente), maar ook een bak aan recepten die je gewoon altijd kunt maken. Ik bedoel, haar Surinaamse bami wil je ook gewoon altijd eten. Maar dan ook echt ALTIJD!

Zonder enige uitzondering creëert Francesca smaakvolle happen voor dagelijks gebruik waar het hele gezin van kan genieten. En zij kan het weten, want alle recepten heeft ze tot in de treuren uitgetest op haar eigen man en kinderen, waaronder mijn favoriete Instakleuter. Ze komt regelmatig verrassend uit de hoek door ingrediënten te combineren waar een gemiddelde keukenprinses zich niet aan zou wagen (Shoarma NasiGeniaal!) en schakelt ogenschijnlijk moeiteloos van kip naar vega en van ovenschotels naar een smakelijke pasta.

Zelf stortte ik me voor jullie op de spuitenstamppot. Ja en dat werkt. Volgens mijn vriend dan want spuiten en ik zullen nooit echte vrienden worden. Maar het leverde me wel de nodige inspiratie op. En ja, zelfs als je niet om kookinspiratie verlegen zit, stopt Francesca en passant nog even wat smaakvolle ideetjes in je hoofd.

Kortom: een heerlijk boek voor eigenlijk iedereen en altijd. Zeker als je een beetje om inspiratie verlegen zit. Via DEZE link kan je haar boek bekijken en ook bestellen. #MUSTHAVE!

Spruitenstamppot

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

 • 1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd,
 • 500 gram spruitjes, schoongemaakt
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 2 cm gember geschild en geraspt
 • 1 el zonnebloemolie
 • 100 ml melk
 • Sojasaus
 • Zwarte peper
 • 2-3 eetlepels gebakken uitjes
 1. Kook de aardappels gaar in 20 minuten tijd. Kook in een andere pan de spruiten gaar in 10 minuten.
 2. Bak de ui met de knoflook en gember voor ongeveer 5 minuten. Schenk de melk erbij en verwarm even mee. Schep de aardappels en spruiten erbij en stamp deze grof. Roer wat sojasaus door het mengsel en breng op smaak met wat peper. Verwarm het geheel.

Serveer en garneer met de gebakken uitjes.

Liefs,
Kim #TEAMCHARLIE

Bekijk en bestel hier Francesca haar nieuwe boek!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

1 reactie op “Francesca kookt – Spruitenstamppot”

 1. Pingback: Francesca Kookt | www.francescakookt.nl - Inlog NL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders