Wat eten we vandaag? Als je met grote regelmaat moeite hebt om die vraag te beantwoorden, heeft Francesca Kookt het antwoord voor je. Met haar nieuwste boek 365 Dagen Koken levert ze voor het hele jaar inspiratie af. Vandaag delen we haar niet normaal lekkere spruitenstamppot!
En met het hele jaar door bedoel ik ook echt het hele jaar door. Want Francesca heeft in haar boek niet minder dan 365 avondmaaltijden weten te proppen. Gerechten die vooral binnen een seizoen vallen (een lekker winterse hutspot of citroenrisotto met groene asperges voor de lente), maar ook een bak aan recepten die je gewoon altijd kunt maken. Ik bedoel, haar Surinaamse bami wil je ook gewoon altijd eten. Maar dan ook echt ALTIJD!
Zonder enige uitzondering creëert Francesca smaakvolle happen voor dagelijks gebruik waar het hele gezin van kan genieten. En zij kan het weten, want alle recepten heeft ze tot in de treuren uitgetest op haar eigen man en kinderen, waaronder mijn favoriete Instakleuter. Ze komt regelmatig verrassend uit de hoek door ingrediënten te combineren waar een gemiddelde keukenprinses zich niet aan zou wagen (Shoarma Nasi… Geniaal!) en schakelt ogenschijnlijk moeiteloos van kip naar vega en van ovenschotels naar een smakelijke pasta.
Zelf stortte ik me voor jullie op de spuitenstamppot. Ja en dat werkt. Volgens mijn vriend dan want spuiten en ik zullen nooit echte vrienden worden. Maar het leverde me wel de nodige inspiratie op. En ja, zelfs als je niet om kookinspiratie verlegen zit, stopt Francesca en passant nog even wat smaakvolle ideetjes in je hoofd.
Kortom: een heerlijk boek voor eigenlijk iedereen en altijd. Zeker als je een beetje om inspiratie verlegen zit. Via DEZE link kan je haar boek bekijken en ook bestellen. #MUSTHAVE!
Spruitenstamppot
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 1 kilo kruimige aardappels, geschild en gehalveerd,
- 500 gram spruitjes, schoongemaakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm gember geschild en geraspt
- 1 el zonnebloemolie
- 100 ml melk
- Sojasaus
- Zwarte peper
- 2-3 eetlepels gebakken uitjes
- Kook de aardappels gaar in 20 minuten tijd. Kook in een andere pan de spruiten gaar in 10 minuten.
- Bak de ui met de knoflook en gember voor ongeveer 5 minuten. Schenk de melk erbij en verwarm even mee. Schep de aardappels en spruiten erbij en stamp deze grof. Roer wat sojasaus door het mengsel en breng op smaak met wat peper. Verwarm het geheel.
Serveer en garneer met de gebakken uitjes.
Liefs,
Kim #TEAMCHARLIE
1 reactie op “Francesca kookt – Spruitenstamppot”
Pingback: Francesca Kookt | www.francescakookt.nl - Inlog NL