Vandaag zetten wij foodblogger Francesca Kookt in het zonnetje. Naast foodblogger vinden wij haar een supermom die #echtinbalans is en waanzinnig lekkere kippeling maakt!
Mama van de foodbloggers
(Francesca, als je dit leest; het is een compliment!)
De lieve, altijd vrolijke en stralende Francesca voelt voor mij echt als een moeder van de bloggers. Ze heeft veel ervaring, is al jaren aan de top en weet van aanpakken. Ik bedoel, hallo: zij maakte de bekendste eetkalender en een kookboek voor kinderen! Van content maken tot workshops geven: she has got it all!
Daarbij is ze ook gewoon moeder en heeft ze een ontzettend leuke vent die met regelmaat voorbijkomt op haar Insta-stories.
Op haar blog www.francescakookt.nl deelt ze haar favoriete recepten die ze uiteraard zelf maakt, van verse producten die gewoon mega lekker zijn! Neem gerust een kijkje en laat je betoveren door deze stralende thuiskok.
En dan nu haar wereldberoemde kippeling!
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- 500 gr bos- of winterpeen in repen
- 1 venkel in 8 stukken
- 1 tl gemalen korianderzaad
- olijfolie extra vergine
- 1 mandarijn in partjes uit blik
- witte wijnazijn
- een zakje veldsla
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
- 1/2 tl cayennepeper (hoeft niet per sé)
- 1/4 tl piment
- 75 gr panko
- 400 gr kippendijen in mooie stukjes
- 2 eieren
Harissa Mayonaise - 4 el mayonaise
- 1 tl harissa (voeg meer toe als je de saus extra pittig wilt)
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de wortels en venkel in een ovenschaal; masseer de groente met een lepel bakolie, korianderzaad en zout.
- Zet dit in de oven voor 25 minuten en hussel halverwege de bak even goed door elkaar.
- Meng de panko met zout en de kruiden. Voorzie de kip van een paneerlaag door deze eerst door het ei en daarna door het pankomengsel te ‘rollen’.
- Verwarm 2 lepels bakolie in een koekenpan en bak de kip in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin. Keer de kip regelmatig voor gelijkmatige garing.
- Maak de saus door de mayonaise en harissa door elkaar te roeren.
- De dressing maak je door 4 el olijfolie extra vergine, 2 el mandarijnsap (uit het blik) en 1 el witte wijnazijn met elkaar te mengen. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng voor de salade de veldsla, venkel, wortel, mandarijnpartjes en dressing door elkaar. Serveer alles samen.
Liefs,
Charlotte