Hebben jullie wel eens zelf spelt wraps gemaakt? Je kunt zo ontzettend veel met speltmeel doen en het is de perfecte vervanger voor tarwe. Je kunt het gebruiken voor bananenbrood, crackers maar ook voor pannenkoeken.

Ik ben dol op spelt, ik heb minder last van klachten en zo. Daarom vind je bij mij altijd in de kast een pak volkoren speltmeel, gewoon te koop bij de supermarkt!

Wanneer je speltproducten in de supermarkt koopt, moet je goed opletten dat je niet een product hebt waar nog maar een klein percentage spelt in verwerkt is. Veel mensen denken dat spelt nu een hype is, absoluut niet! Spelt is éen van de oudste graansoorten die er is, een echt oergraan en beter dan tarwe. De tarwe die we tegenwoordig nog eten bevat al lang niet meer zoveel voedingsstoffen als vroeger en er wordt zelfs gesteld dat de mens er genetisch helemaal niet voor gemaakt is om tarwe te eten.

Terug naar de spelt wraps want deze zijn echt mega lekker!

Spelt wraps

Spelt wraps

Wat heb je nodig:
(voor 8 stuks)

  • 250 gram speltmeel
  • 300 ml water
  • 2 eieren
  • 250 ml plantaardige melk (rijstmelk)
  • 1 snufje zout
  1. Doe het speltmeel in een beslagkom en voeg het water en de melk toe.
  2. Klop tot een glad beslag.
  3. Voeg de 2 eieren toe en klop deze los in het beslag.
  4. Voeg als laatste een snuf zout toe.
  5. Gebruik een koekenpan met dikke bodem, of een speciale crêpepan en doe wat olie in de pan.
  6. Laat de pan goed warm worden. Gebruik een soeplepel om wat beslag in de pan te doen. Laat de wrap eerst aan 1 kant mooi bruin worden en draai de wrap nog even om zodat de andere kant ook bruin kan worden.

Speltwraps

Maar nu heb ik op bovenstaande foto’s deze kanjers mooi belegd, wat ik over had heb ik ingevroren. Hoe handig?

Wat heb je nodig:

  • Pittige humus
  • 1 gerookt kippetje
  • 1 mango
  • 2 handen rucola
  • 1 handje verse basilicum
  • 1/3 komkommer
  1. Smeer de wraps in met humus.
  2. Snijd de kip, komkommer en mango in reepjes en beleg hiermee de wraps.
  3. Voeg nu ook wat sla en verse basilicum toe en rollen maar!

Liefs,
Charlie’s Kitchen