Feestelijke kiprollade met boursin - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Feestelijke kiprollade met boursin

feestelijk, kiprollade, boursin

Wil jij iets feestelijks op tafel zetten wat je smaakpapillen verrast? Deze kiprollade met spinazie en boursin is een echte aanrader. Makkelijk te maken en super lekker! 

Chicken tonight

Wij vinden toch wel dat een rollade bij elke feestelijke gelegenheid past. En wij Hollanders houden ervan, want in elke supermarkt word je doodgegooid met kant-en klare rollades. Voor jou, de thuiskok die het leuk vindt een kleine uitdaging te hebben (iedereen kan dit maken), is het een echte aanrader. In de keuken verbind je, dus hoe leuk is het om dit voor te bereiden met manlief of een vriendin?

Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!

Kiprollade it is!

Wat heb je nodig
(voor 4 personen)

  • 600 gram kipfilets
  • 3 eetlepels Boursin
  • 1 handje spinazie, steeltjes verwijderd
  • 6 zongedroogde tomaatpartjes, in stukjes
  • Peper en zout
  1. Snij alle kipfilet voorzichtig aan de zijkant net niet helemaal door zodat je de filet kunt ‘openklappen’. 
  2. Tijd voor het botvieren van alle kerststress: bedek de kipfilets met een laagje folie, pak een pan en sla de kipfilet plat.
  3. Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht: leg de stukken kip hierop in de vorm van een rechthoek. Zorg dat je geen grote gaten hebt in de lap.
  4. Smeer de lap in de met de Boursin, leg hierop de spinazie en eindig met de zongedroogde tomaatjes.
  5. Tijd om de rollade te rollen: maak gebruik van de folie en rol de rollade zo strak mogelijk op. Rol de uiteinden van de folie op en leg er een knoopje in. Leg voor een nacht in de koelkast. 
  6. Haal de volgende dag de folie er vanaf.
  7. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  8. Ga verder met het knopen van de rollade.

     

     

Check deze video "How to"

  • Braad de rollade daarna kort aan in een pan met olie en boter. 
  • Doe de rollade vervolgens in een ovenschaal. Braad de kiprollade in ongeveer 60-75 minuten gaar.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je de rollade in mooie plakken snijdt.

Lekker met aardappeltjes en geroosterde spruitjes.

Nog een feestelijk recept met kip? Dan moet je deze echt maken!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders