Wil jij iets feestelijks op tafel zetten wat je smaakpapillen verrast? Deze kiprollade met spinazie en boursin is een echte aanrader. Makkelijk te maken en super lekker!
Chicken tonight
Wij vinden toch wel dat een rollade bij elke feestelijke gelegenheid past. En wij Hollanders houden ervan, want in elke supermarkt word je doodgegooid met kant-en klare rollades. Voor jou, de thuiskok die het leuk vindt een kleine uitdaging te hebben (iedereen kan dit maken), is het een echte aanrader. In de keuken verbind je, dus hoe leuk is het om dit voor te bereiden met manlief of een vriendin?
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Kiprollade it is!
Wat heb je nodig
(voor 4 personen)
- 600 gram kipfilets
- 3 eetlepels Boursin
- 1 handje spinazie, steeltjes verwijderd
- 6 zongedroogde tomaatpartjes, in stukjes
- Peper en zout
- Snij alle kipfilet voorzichtig aan de zijkant net niet helemaal door zodat je de filet kunt ‘openklappen’.
- Tijd voor het botvieren van alle kerststress: bedek de kipfilets met een laagje folie, pak een pan en sla de kipfilet plat.
- Leg een stuk huishoudfolie op het aanrecht: leg de stukken kip hierop in de vorm van een rechthoek. Zorg dat je geen grote gaten hebt in de lap.
- Smeer de lap in de met de Boursin, leg hierop de spinazie en eindig met de zongedroogde tomaatjes.
- Tijd om de rollade te rollen: maak gebruik van de folie en rol de rollade zo strak mogelijk op. Rol de uiteinden van de folie op en leg er een knoopje in. Leg voor een nacht in de koelkast.
- Haal de volgende dag de folie er vanaf.
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Ga verder met het knopen van de rollade.
Check deze video "How to"
- Braad de rollade daarna kort aan in een pan met olie en boter.
- Doe de rollade vervolgens in een ovenschaal. Braad de kiprollade in ongeveer 60-75 minuten gaar.
- Haal uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je de rollade in mooie plakken snijdt.
Lekker met aardappeltjes en geroosterde spruitjes.
Nog een feestelijk recept met kip? Dan moet je deze echt maken!