Bij stoofperen denk ik aan mijn oma en aan lang in de keuken staan. Niks is minder, waar want deze stoofperen trifle met witte chocolade kan iedere gek maken. En het staat super feestelijk en geeft de mond het echte feestje!
Trifle up!
Op elk Hollands feestmenu staat vaak wel de trifle. Wij vonden het tijd voor een nieuwe feestelijke variant. Al ben ik ook nog steeds fan van de 43 likeur trifle met bitterkoekjes. Vandaag gaan we aan de slag met stoofperen en witte chocolade. Ooit deze combinatie geproefd? Het is hemels!
Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!
Feestelijke stoofperen trifle
Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)
- 150 gram cake, in blokjes
- 200 gram MonChou
- 200 gram slagroom
- 150 gram witte chocolade met stukjes Speculoos (Lotus)
- 200 gram stoofpeertjes, in stukjes
Optioneel: 2 el rum, wij gebruikten Don Papa Baroko.
Hoe maak je het?
- Maak de MonChou-laag door de MonChou met de slagroom te kloppen. Smelt ondertussen au-bain-marie de witte chocolade.
- Schep de gesmolten chocolade door het MonChou mengsel.
- Besprenkel de cake eventueel met wat Don Papa rum.
- Zet 6 glaasjes klaar. Doe in ieder glas een laagje cake, gevolgd door de MonChouroom, stoofperen, weer een laagje cake en eindig met de MonChou.
- Zet minimaal 6 uur in de koelkast tot gebruik.
Zoek je nog meer nagerechten? Bijvoorbeeld deze? Of kijk in de categorie feestdagen voor heel veel lekkere ideeën.