Feestelijke stoofperen trifle met witte chocolade - Charlie's Kitchen

Feestelijke stoofperen trifle met witte chocolade

stoofperen, trifle, chocolade

Bij stoofperen denk ik aan mijn oma en aan lang in de keuken staan. Niks is minder, waar want deze stoofperen trifle met witte chocolade kan iedere gek maken. En het staat super feestelijk en geeft de mond het echte feestje!

Trifle up!

Op elk Hollands feestmenu staat vaak wel de trifle. Wij vonden het tijd voor een nieuwe feestelijke variant. Al ben ik ook nog steeds fan van de 43 likeur trifle met bitterkoekjes. Vandaag gaan we aan de slag met stoofperen en witte chocolade. Ooit deze combinatie geproefd? Het is hemels!

Luister wekelijks naar de Charlie’s Kitchen podcast waarin ik je als voedingsdeskundige en orthomoleculair deskundige alles leer over dat prachtige lichaam van jou, een gezonde leefstijl, en op de juiste manier wat kilo’s kwijt te raken. Maar vooral nooit meer vreten en diëten!

stoofperen, trifle, chocolade

Feestelijke stoofperen trifle

Wat heb je nodig:
(voor 6 personen)

  • 150 gram cake, in blokjes
  • 200 gram MonChou
  • 200 gram slagroom
  • 150 gram witte chocolade met stukjes Speculoos (Lotus)
  • 200 gram stoofpeertjes, in stukjes

Optioneel: 2 el rum, wij gebruikten Don Papa Baroko. 

Hoe maak je het?

  1. Maak de MonChou-laag door de MonChou met de slagroom te kloppen. Smelt ondertussen au-bain-marie de witte chocolade.
  2. Schep de gesmolten chocolade door het MonChou mengsel.
  3. Besprenkel de cake eventueel met wat Don Papa rum.
  4. Zet 6 glaasjes klaar. Doe in ieder glas een laagje cake, gevolgd door de MonChouroom, stoofperen, weer een laagje cake en eindig met de MonChou.
  5. Zet minimaal 6 uur in de koelkast tot gebruik. 

Zoek je nog meer nagerechten? Bijvoorbeeld deze? Of kijk in de categorie feestdagen voor heel veel lekkere ideeën.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders