Nieuwjaars nacho’s waarmee je echt punten scoort. Makkelijk te maken in verschillende variaties en heerlijk met een glaasje bubbels ernaast!
Kies en Mix
Deze nacho’s met de tortilla’s van Santa Maria zijn zo makkelijk te mixen.
Wij gingen aan de slag met de left overs van kerst. Natuurlijk kun jij any cheese of kruiden gebruiken om het helemaal naar jouw smaak te maken!
Nieuwjaars nacho's
Wat heb je nodig:
(voor ongeveer 4 personen)
- 1 rode ui, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
- 1 limoen, uitgeperst
- snufje suiker
- 100 gram (kalkoen)bacon, uitgebakken
- 300 gram tortillachips Santa Maria
- 200 gram gerookte kip of kalkoen, fijngehakt
- 100 gram cranberrysaus
- 75 gram brie
- 75 gram cheddar
- 50 gram danish blue
- 75 gram pecannoten
- Handje peterselie
- Meng de ui, het limoensap, de suiker en een flinke snuf zout in een kleine kom. Zet even weg
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bouw de nachoschotel door eerst een laagje nacho’s in een grote ovenschaal te doen, daarna wat gehakte kip of kalkoen, 1/3 van de kaas, 1/4 van de bacon en 2 el cranberrysaus.
- Herhaal dit nog een keer. Leg hierover de overige nacho’s en leg hierop tenslotte de overige kip, kaas, bacon en cranberrysaus. Maak af met de pecannoten.
- Zet de schotel voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven, en leg hier nog wat van de zoetzure uien en peterselie op.
Serveer warm!
Je kunt met Santa Maria zoveel doen! Wat denk je bijvoorbeeld van dit heerlijke recept?