Toen ik de espresso cake bij Teni van Fitbeauty voorbij zag komen begon ik al te kwijlen, die moest ik maken. Er moest toch een manier zijn om koffie te combineren met mijn bananenbrood zei Teni?
Een mega lekker makkelijk recept voor dit weekend, ik zeg aan de slag jongens! Jullie weten dat ik dol ben op zelf tussendoortjes bakken en elke week iets anders maken blijft soms een uitdaging. Al moet ik zeggen dat ik ook best vaak een oud receptje maak, ik bedoel deze magere kwarktaart blijft heerlijk!
Maar terug naar de espresso cake, ik vroeg aan Teni mag ik deze Charlie maken en delen? Nou daar is die dan hoor:
Espresso cake
Wat heb je nodig:
(cakeblik 21 cm)
- 4 bruine bananen
- 150 gram havermout
- 100 gram meel (kies uit: amandel-, haver-, spelt- of boekweitmeel)
- 2 zakjes koffie
- 100 gram pure chocola (min. 74%)
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 ei en 2 eiwitten
- 1 el honing of 5 druppels stevia
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Doe het ei, eiwitten en 3,5 banaan in de blender en meng tot een gladde massa. Dit kun je ook doen met de staafmixer of vork!
- Meng dit mengsel in een grote kom samen met de havermout, meel en bakpoeder.
- Doe de 2 zakjes koffie in een klein kopje met een beetje water en roer goed door zodat het oplost. Voeg dit samen met de honing toe aan het mengsel en roer goed door.
- Snijd de chocola in de stukjes, voeg toe en roer. Het mengsel moet niet waterig zijn maar plakkerig, is het wel waterig? Voeg extra havermout toe!
- Beleg de vorm met bakpapier en schenk het mengsel erin.
- Snijd de overgebleven banaan in plakjes en beleg de bovenkant hiermee.
- Bak de cake 45 minuten goudbruin in de oven.
Vergeet mij niet te taggen als je deze heerlijke espresso cake heb gemaakt, zo leuk om al jullie creaties te zien!
Liefs,
Charlie’s Kitchen
4 reacties op “Charlies overheerlijke espresso cake”
Wat bedoel je met ‘zakjes koffie?’
Als je de zakjes koffie wil vervangen door gewoon korrels oploskoffie hoeveel moet je dan gebruiken?
Ik wil ook wel weten wat er met 2 zakjes koffie bedoeld wordt.
Graag hoor ik het van je
Pingback: Cake met appel en walnoten - Charlie's Kitchen