Twee weken geleden was een vriendin jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden! Ik zag meteen mijn kans schoon, dus dook de keuken in voor een drie-laags magere kwarktaart om haar even flink te verrassen.

Het klinkt allemaal heel erg ingewikkeld, maar het viel best mee hoor en als je dan eenmaal klaar bent heb je wel echt een kunstwerk al zeg ik het zelf… Ik vond deze eigenlijk net zo makkelijk te maken als het eiwitbommetje van een maand geleden, ook met magere kwark. Hebben jullie die al gemaakt?

Maar de grootste uitdaging moest nog komen…

De volgende ochtend was de grootste uitdaging het meekrijgen van de taart op de fiets, zonder dat deze kapot ging. En aangezien ik nogal een lompe doos ben en regelmatig val of mij ergens aan stoot moest ik dit wel serieus aanpakken. Ik vond gelukkig op zolder nog een grote ronde rieten mand waar hij in kon en uiteindelijk kwam de taart veilig aan.

Maar ook na het sporten, als je spieren wel wat eiwitten kunnen gebruiken voor het behoud van je spieren en de spiergroei, is deze taart ideaal! Want wie wil er nu niet elke dag taart?

Magere kwarktaart

Magere kwarktaart

Wat heb je nodig:

 • 150 gram havermout
 • 50 gram rauwe amandelen
 • 100 gram zachte dadels
 • 1 el honing
 • 1 tl koekkruiden
 • 100 ml water (ongeveer)
 • 15 gelatine blaadjes
 • 1 pak diepvries blauwe bessen
 • Een handje diepvries kersen (ontdooien)
 • 1 handje diepvries aardbeien (ontdooien)
 • 2250 gram magere kwark

Optioneel: 3 scheppen vanille eiwitpoeder

Magere kwarktaart

Magere kwarktaart

 1. Week de dadels ongeveer 10 minuten in warm water .
 2. Doe alle ingrediënten, behalve de kwark, gelatineblaadjes en fruit, in de foodprocessor of het opzetstuk van de staafmixer en mix tot een plakkerige deeg. Let op: als deze heel droog is doe je er een beetje water bij!
 3. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk hierin de massa plat. Zet deze nu in de koelkast.
 4. Voor de eerste laag week je 5 gelatineblaadjes in koud water. Schep 750 gram kwark in een bak en schep hiervan 3 eetlepels in een pannetje en verwarm met de gelatineblaadjes totdat deze helemaal zijn opgelost. Meng dit nu met de overige kwark.
 5. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de onderste laag overheen. Zet minimaal 1 uur terug in de koelkast.

En we bouwen verder…

 1. Voor de tweede laag week je weer 5 gelatineblaadjes in koud water. Meng dit keer 750 gram kwark met de ontdooide aardbeien in de blender. Herhaal de stappen die je hebt genomen bij de eerste laag en laat de taart weer minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
 2. Voor de derde en laatste laag week je eveneens 5 gelatineblaadjes in koud water. Meng 750 gram kwark met de ontdooide kersen in een blender. En herhaal nog een keer de stappen.
 3. Beleg de taart tenslotte met de blauwe bessen en snijd de taart in stukken met een warm, vochtig mes!

Magere kwarktaart

Je kunt de taart invriezen, super handig als je soms een lekker stukje taart als ontbijt wilt!

Vergeet hem niet te zetten op jouw Daily Planner, download hem nu hier

Liefs,
Charlie’s Kitchen