Enchilada lasagne van foodblogger Brenda Kookt - Charlie's Kitchen

Charlie’s Kitchen bestaat gewoon 10 jaar!

Om dit bijzondere jubileum te vieren, bundel ik mijn meest bekeken en geliefde recepten van de afgelopen 10 jaar in mijn derde boek. Dit unieke exemplaar is alléén tijdens de jubileumperiode verkrijgbaar, dus grijp je kans!

Enchilada lasagne van foodblogger Brenda Kookt

enchilada lasagne

Deze enchilada lasagne uit Makkelijk & Snel van Brenda Hoff is echt waanzinnig lekker. Een fantastisch recept uit een nog leuker boek, lees je mee?

Makkelijk & snel

Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen op Charlie’s Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat Makkelijk & Snel van Brenda Hoff beter bekend als Brenda Kookt!

Ergens lijken Charlie en Brenda wel een beetje op elkaar. Ze zijn allebei gek op eten, weten hoe je zonder al te veel poespas een snelle en lekkere maaltijd op tafel moet zetten en ze brachten afgelopen jaar allebei een kookboek uit. Niet moeilijk doen na een dag lang werken, maar in een half uur een heerlijk en voedzaam gerecht in een handomdraai op tafel.

En dan ook nog eens met zo min mogelijk afwas. Brenda is een kei in ovengerechten, snelle happen uit een pan en de lekkerste salades. Bij al haar recepten geeft ze ook nog een handige tips over hoe je het gerecht in een handomdraai vegetarisch kunt maken of hoe je iets geschikt maakt voor een lastige eter.

Kortom een fijn boek voor iedereen die altijd stoeit met de lastige vraag ‘wat eten we vandaag’ en daar niet al te veel tijd aan wil besteden.

Bestel hier het boek van Brenda!

enchilada lasagne

Enchilada lasagne

Wat heb je nodig:
(4 personen)

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree 70 gram
  • 2 rode paprika’s in blikjes
  • 500 gram passata
  • 1 blik kidneybonen (250 gram)
  • 100 gram mais
  • 4 grote tortilla’s
  • 1tl cayennepeper
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 1/2 tl komijnpoeder
  • 150 gram geraspte belegen kaas

Optioneel: 2 lente uitjes, peterselie, crème fraîche

  1. Verwarm een beetje olie in een pan, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg zodra de ui glazig is de gehakt toe en bak dit rul.
  2. Bak dan de tomatenpuree nog even mee.
  3. Doe de paprika, de passata en de kruiden bij het gehakt en voeg dan de bonen en mais toe.
  4. Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten pruttelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Leg een wrap in een ovenschaal, verdeel hier gehaktsaus over, dan ¼ van de kaas en herhaal deze stappen nog drie keer.
  7. Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven tot er een bruin korstje ontstaat.
  8. Bestrooi eventueel met lente ui en peterselie en serveer met crème fraîche.

Liefs,
Kim & Charlie

PS Liever een meer traditionele lasagne proberen? Deze vegetarische versie is ook superlekker!

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Enchilada lasagne van foodblogger Brenda Kookt”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders