Deze enchilada lasagne uit Makkelijk & Snel van Brenda Hoff is echt waanzinnig lekker. Een fantastisch recept uit een nog leuker boek, lees je mee?
Makkelijk & snel
Maandelijks komen er tientallen kookboeken uit. Van de leukste themaboeken tot de meest praktische exemplaren. Boeken die gaaf zijn om te hebben of die niet in jouw boekenkast mogen ontbreken, maar ook die je alleen hoeft door te bladeren in de winkel. Die laatste ga je niet tegenkomen op Charlie’s Kitchen. De pareltjes die net dat beetje extra aandacht verdienen, kun je vinden in de rubriek Uitgelicht. En deze keer is dat Makkelijk & Snel van Brenda Hoff beter bekend als Brenda Kookt!
Ergens lijken Charlie en Brenda wel een beetje op elkaar. Ze zijn allebei gek op eten, weten hoe je zonder al te veel poespas een snelle en lekkere maaltijd op tafel moet zetten en ze brachten afgelopen jaar allebei een kookboek uit. Niet moeilijk doen na een dag lang werken, maar in een half uur een heerlijk en voedzaam gerecht in een handomdraai op tafel.
En dan ook nog eens met zo min mogelijk afwas. Brenda is een kei in ovengerechten, snelle happen uit een pan en de lekkerste salades. Bij al haar recepten geeft ze ook nog een handige tips over hoe je het gerecht in een handomdraai vegetarisch kunt maken of hoe je iets geschikt maakt voor een lastige eter.
Kortom een fijn boek voor iedereen die altijd stoeit met de lastige vraag ‘wat eten we vandaag’ en daar niet al te veel tijd aan wil besteden.
Enchilada lasagne
Wat heb je nodig:
(4 personen)
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 2 rode paprika’s in blikjes
- 500 gram passata
- 1 blik kidneybonen (250 gram)
- 100 gram mais
- 4 grote tortilla’s
- 1tl cayennepeper
- 1 tl chilipoeder
- 1 1/2 tl komijnpoeder
- 150 gram geraspte belegen kaas
Optioneel: 2 lente uitjes, peterselie, crème fraîche
- Verwarm een beetje olie in een pan, fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg zodra de ui glazig is de gehakt toe en bak dit rul.
- Bak dan de tomatenpuree nog even mee.
- Doe de paprika, de passata en de kruiden bij het gehakt en voeg dan de bonen en mais toe.
- Breng op smaak met zout en peper en laat 10 minuten pruttelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Leg een wrap in een ovenschaal, verdeel hier gehaktsaus over, dan ¼ van de kaas en herhaal deze stappen nog drie keer.
- Zet de lasagne voor 30 minuten in de oven tot er een bruin korstje ontstaat.
- Bestrooi eventueel met lente ui en peterselie en serveer met crème fraîche.
Liefs,
Kim & Charlie
PS Liever een meer traditionele lasagne proberen? Deze vegetarische versie is ook superlekker!
1 reactie op “Enchilada lasagne van foodblogger Brenda Kookt”
Dit is een caloriebom, maar lekker!