De meeste vragen op de mail krijg ik over afvallen, vele beantwoord ik direct maar veel wijs ik ook door naar mijn blogs. Omdat ik zelf in de laatste 2 jaar meer dan 10 kilo ben afgevallen weet ik wat de struikelblokken zijn. Ik ben ook niet perfect en ook nu ga ik soms nog finaal de fout in. Maar jezelf herpakken en focussen is belangrijk, gelukkig zijn nog meer! Vind een weg die voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt!

geluk

Ik heb een hele tijd alle geweldige fitchicks gevolgd op Instagram, juist.. Dat werkte dus niet voor mij! Al die sixpacks en perfect geronde kontjes die dagelijks voorbij kwamen op mijn beeldscherm. Man… Ga ik dit ooit bereiken? Hoe kan het dat zij vaak “ongezonde” dingen eten en toch zo eruit zien? Ik heb nog steeds niet dat figuur, weetje waarom? Ik was er teveel mee bezig! Bezig met gezond zijn is een mega hype op het moment, wat goede en slechte kanten heeft.

Ik vertel je waarom:

Lekker hoor elke ochtend beginnen met een bak magere kwark, (ieLLLL) maarja eiwitten zijn goed voor je. Of misschien verheug jij je wel enorm op die grote groene smoothie die ik vaak plaats, want ja.. Het schijnt toch gezond te zijn? Eigenlijk vind je het allemaal maar ranzig en heb je heimwee naar je broodje kaas! Maar gezond ontbijten is belangrijk want daar val je van af, toch? De volgende dag maak je een bak havermout met 5 soorten superfoods, mega gezond! Ja, jouw ochtend begon echt fantastisch…
Maar je gaat braaf met een flesje smakeloos water richting de trein om naar je werk te gaan, water is goed. Je moet veel water drinken, want ook daar val je van af zeggen ze! Tijdens de lunchpauze haal jij je bakje salade tevoorschijn, salade is gezond. Licht verteerbaar en heeft weinig calorieën toch? Sla, tomaat, komkommer, amandelen, zalm, avocado en een dressing van olijfolie. Gezonde vetten!

gezond

Grappig dat 1 gram vet 9 kcal levert. Toch beter nadenken bij het maken van zo’n salade want die zogenaamde gezonde salade die jij net op hebt bevat meer dan 500 calorieën!

Rond 4 uur krijg je weer trek, je collega’s zitten aan de KitKat en Snickers maar jij blijft bij je gezonde leefstijl. Je hebt heerlijke dadelballetjes gemaakt met noten. Noten zijn gezonde vetten, dadels zijn lekker zoet dus je eet er zeker een stuk of 6.

Wanneer je thuis komt is je man/vrouw zo lief geweest om een gezonde maaltijd te koken. Speltpasta carbonara it is!

Maar wat wil ik jullie nu eigenlijk vertellen met deze blog? Het is belangrijk om voedingsmiddelen te eten waar veel nutriënten inzitten. Natuurlijk hebben wij allemaal groenten, fruit en andere gezonden producten nodig.  Alleen is er een ding waar heel veel mensen zich in vergissen, gezond eten betekent niet afvallen! In gezond eten zitten namelijk ook gewoon calorieën, net zoals in die ongezonde KitKat. Die uiteindelijk minder calorieën had bevat als die 5 dadelsballen met noten die jij tussendoor at. Het blijft simpel maar ook weer zo ingewikkeld, als jij meer calorieën binnen krijgt dan dat je verbrand zal je aankomen en zeker niet afslanken. Wees bewust van wat je eet, of het nu gezond of ongezond is!

Liefs,

Charlie’s Kitchen