Gezond eten leidt tot afvallen - Charlie's Kitchen

Gezond eten leidt tot afvallen

De meeste vragen op de mail krijg ik over afvallen, vele beantwoord ik direct maar veel wijs ik ook door naar mijn blogs. Omdat ik zelf in de laatste 2 jaar meer dan 10 kilo ben afgevallen weet ik wat de struikelblokken zijn. Ik ben ook niet perfect en ook nu ga ik soms nog finaal de fout in. Maar jezelf herpakken en focussen is belangrijk, gelukkig zijn nog meer! Vind een weg die voor jou werkt, waar jij je goed bij voelt!

geluk

Ik heb een hele tijd alle geweldige fitchicks gevolgd op Instagram, juist.. Dat werkte dus niet voor mij! Al die sixpacks en perfect geronde kontjes die dagelijks voorbij kwamen op mijn beeldscherm. Man… Ga ik dit ooit bereiken? Hoe kan het dat zij vaak “ongezonde” dingen eten en toch zo eruit zien? Ik heb nog steeds niet dat figuur, weetje waarom? Ik was er teveel mee bezig! Bezig met gezond zijn is een mega hype op het moment, wat goede en slechte kanten heeft.

Ik vertel je waarom:

Lekker hoor elke ochtend beginnen met een bak magere kwark, (ieLLLL) maarja eiwitten zijn goed voor je. Of misschien verheug jij je wel enorm op die grote groene smoothie die ik vaak plaats, want ja.. Het schijnt toch gezond te zijn? Eigenlijk vind je het allemaal maar ranzig en heb je heimwee naar je broodje kaas! Maar gezond ontbijten is belangrijk want daar val je van af, toch? De volgende dag maak je een bak havermout met 5 soorten superfoods, mega gezond! Ja, jouw ochtend begon echt fantastisch…
Maar je gaat braaf met een flesje smakeloos water richting de trein om naar je werk te gaan, water is goed. Je moet veel water drinken, want ook daar val je van af zeggen ze! Tijdens de lunchpauze haal jij je bakje salade tevoorschijn, salade is gezond. Licht verteerbaar en heeft weinig calorieën toch? Sla, tomaat, komkommer, amandelen, zalm, avocado en een dressing van olijfolie. Gezonde vetten!

gezond

Grappig dat 1 gram vet 9 kcal levert. Toch beter nadenken bij het maken van zo’n salade want die zogenaamde gezonde salade die jij net op hebt bevat meer dan 500 calorieën!

Rond 4 uur krijg je weer trek, je collega’s zitten aan de KitKat en Snickers maar jij blijft bij je gezonde leefstijl. Je hebt heerlijke dadelballetjes gemaakt met noten. Noten zijn gezonde vetten, dadels zijn lekker zoet dus je eet er zeker een stuk of 6.

Wanneer je thuis komt is je man/vrouw zo lief geweest om een gezonde maaltijd te koken. Speltpasta carbonara it is!

Maar wat wil ik jullie nu eigenlijk vertellen met deze blog? Het is belangrijk om voedingsmiddelen te eten waar veel nutriënten inzitten. Natuurlijk hebben wij allemaal groenten, fruit en andere gezonden producten nodig.  Alleen is er een ding waar heel veel mensen zich in vergissen, gezond eten betekent niet afvallen! In gezond eten zitten namelijk ook gewoon calorieën, net zoals in die ongezonde KitKat. Die uiteindelijk minder calorieën had bevat als die 5 dadelsballen met noten die jij tussendoor at. Het blijft simpel maar ook weer zo ingewikkeld, als jij meer calorieën binnen krijgt dan dat je verbrand zal je aankomen en zeker niet afslanken. Wees bewust van wat je eet, of het nu gezond of ongezond is!

Liefs,

Charlie’s Kitchen

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

1 reactie op “Gezond eten leidt tot afvallen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches