Dit deed 6 weken medicatie met mij + 5 tips om te herstellen - Charlie's Kitchen

Dit deed 6 weken medicatie met mij + 5 tips om te herstellen

Een uit de hand gelopen keelontsteking zorgde uiteindelijk voor zoveel klachten dat ik weken aan de medicatie zat. Nooit gedaan, mijn lichaam veranderde, maar vooral ik veranderde. In dit artikel vertel ik je wat deze 6 weken medicatie met mij deed en welke 3 dingen mijn lichaam hielpen te herstellen. 

Weken ziek

Afgelopen jaar (2019) kreeg ik bijna maandelijks een keelontsteking, de ene keer erger dan de andere. Mijn klieren begonnen in december elke dag pijn te doen. Maar bij elk doktersbezoek werd ik weggestuurd. Ga maar ijsjes eten, minder praten en uitrusten. 

Ik vond het verontrustend voor iemand zoals ik. Iemand die zo gezond leeft, ontspannen is en goed voor zichzelf zorgt en last heeft van iets wat blijft terug komen. Ik voelde dat er iets niet goed was. Uiteindelijk – begin dit jaar – werd ik weer naar huis gestuurd, maar nu kwam er koorts bij en niet zo’n beetje ook. Ik belde de dokter weer en kreeg het advies: blijf maar op de bank liggen en veel ijswater drinken. Met het uur kreeg ik meer pijn. Mijn tong zette op en het leek alsof er 300 scheermesjes in mijn keel zaten. Dokter weer gebeld… doorzetten het gaat vanzelf over. 

6 weken medicatie, medicatie

Ik weet nog dat ik huilend op de bank lag, alleen. Ik wilde mijn ouders bellen maar ik kon niks meer bewegen. Mijn tong, tandvlees, mond, keel en klieren deden niet normaal pijn. Ik appte mijn vader en die kwam mij halen. In de auto stikte ik bijna dus we reden direct door naar de eerste hulp. Daar eenmaal binnen ging ik bijna van mijn stokkie, ik voelde mij zo wazig en niet hier! Ik weet nog dat de arts mij in het bed legde en zei: arme meid, wat zal jij een pijn hebben. De tranen bleven lopen… Na een paar uur aan van alles en nog wat te hebben gelegen mocht ik mee naar huis. Mijn ouders moesten mij elke 2 uur wakker maken i.v.m. mijn dikke tong en alle blaren in mijn mond en keel. Mijn klieren in mijn nek waren bizar dik. 

Ik kreeg medicatie mee en dat was super fijn. Maar helaas sloeg deze kuur van 7 dagen niet aan. Dus na  een week een nieuwe kuur van 10 dagen… En toen begon de ellende eigenlijk pas. Ondanks de probiotica die ik nam voor mijn darmen (altijd doen bij medicatie!), had ik wekenlang een dikke opgezette buik en zat ik onder de onzuiverheden in mijn gezicht. Ik had maagkrampen, was misselijk en had diarree. Gelukkig knapte ik wel op, maar ik bleef pijn aan mijn klieren houden. En je raadt het al… de dokter zei dat ik gewoon moest uitzieken. 

Na 3 weken pijn en een kriebel keel en last van mijn oren en neus werd ik eindelijk door de molen gehaald. Althans; een volledige bloedtest. Daar kwam niks uit. Toen werd er gezegd je hebt candida – een schimmel – in je keel, neus en oren. Ben je mooi klaar mee. 

Ik ben bijna 3 weken behandeld voor deze schimmel. Eerst met een losse pil, toen met een speciaal dieet (geen kaas, gist en suiker) en toen een 10-daagse schimmelmedicatie. Resultaat: uitslag over mijn HELE LICHAAM en extreme vermoeidheid. 

Jongens, ik heb mij nog nooit zo slecht gevoeld. Hoe gezond ik ook at. Ik ben 6 weken extreem moe geweest, 6 weken emotioneel, prikkelbaar, super slechte huid, ik vond zelf dat ik een andere geur afgaf en ik sliep onwijs slecht. Van rare nare dromen tot zweetbuiten. En ook na de medicatie (ik ben nu weken verder) ben ik nog niet op 100%. Maar ik ga de hele goeie kant op 😀

6 weken medicatie, medicatie

Dit zegt  Marloes Dankers van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Elk antibioticum doet praktisch hetzelfde: het stopt een bacteriële infectie: ,,Antibiotica remmen de groei van de bacteriën. Wat normaal het lichaam zelf hoort te doen’’

Antibiotica maakt geen onderscheid tussen goede en ziekmakende bacteriën, ze doden alles. Daarom wil je eigenlijk het liefste weten welke bacterie voor de infectie zorgt, dan kan gerichte antibiotica zijn werk doen. 

Ik heb mijn lichaam heel veel liefde en aandacht gegeven. Beseffen dat je lichaam keihard heeft gewerkt voor jou en nu mag rusten, helen en opladen was de sleutel. 

5 tips voor herstel na medicatie

  1. Elke ochtend op de nuchtere maag 2 glazen water plus probiotica.
  2. Elke dag koud afdouchen om het ontgiftingssysteem te stimuleren.
  3. Eens per week de sauna in om te ontgiften. 
  4. Dagelijks 500 gram groente en 200 gram fruit eten.
  5. Minimaal 8 uur kwalitatieve nachtrust.

En natuurlijk heel veel water drinken 😉

Liefs en gezonde groet,
Charlotte

 

 

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
Mexicaanse bietenwrap
Avondeten

Mexicaanse bietenwraps vega of niet!

Corndog Bake
Avondeten

Corn Dog Bake

shoarmaschotel, ovenschotelbijbel, Janneke Philippi
Avondeten

Shoarmaschotel uit de oven

1 reactie op “Dit deed 6 weken medicatie met mij + 5 tips om te herstellen”

  1. Pingback: Mijn favoriete producten bij Holland & Barrett - Charlie's Kitchen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders