fbpx

Dit deed 6 weken medicatie met mij + 5 tips om te herstellen

Een uit de hand gelopen keelontsteking zorgde uiteindelijk voor zoveel klachten dat ik weken aan de medicatie zat. Nooit gedaan, mijn lichaam veranderde, maar vooral ik veranderde. In dit artikel vertel ik je wat deze 6 weken medicatie met mij deed en welke 3 dingen mijn lichaam hielpen te herstellen. 

Weken ziek

Afgelopen jaar (2019) kreeg ik bijna maandelijks een keelontsteking, de ene keer erger dan de andere. Mijn klieren begonnen in december elke dag pijn te doen. Maar bij elk doktersbezoek werd ik weggestuurd. Ga maar ijsjes eten, minder praten en uitrusten. 

Ik vond het verontrustend voor iemand zoals ik. Iemand die zo gezond leeft, ontspannen is en goed voor zichzelf zorgt en last heeft van iets wat blijft terug komen. Ik voelde dat er iets niet goed was. Uiteindelijk – begin dit jaar – werd ik weer naar huis gestuurd, maar nu kwam er koorts bij en niet zo’n beetje ook. Ik belde de dokter weer en kreeg het advies: blijf maar op de bank liggen en veel ijswater drinken. Met het uur kreeg ik meer pijn. Mijn tong zette op en het leek alsof er 300 scheermesjes in mijn keel zaten. Dokter weer gebeld… doorzetten het gaat vanzelf over. 

6 weken medicatie, medicatie

Ik weet nog dat ik huilend op de bank lag, alleen. Ik wilde mijn ouders bellen maar ik kon niks meer bewegen. Mijn tong, tandvlees, mond, keel en klieren deden niet normaal pijn. Ik appte mijn vader en die kwam mij halen. In de auto stikte ik bijna dus we reden direct door naar de eerste hulp. Daar eenmaal binnen ging ik bijna van mijn stokkie, ik voelde mij zo wazig en niet hier! Ik weet nog dat de arts mij in het bed legde en zei: arme meid, wat zal jij een pijn hebben. De tranen bleven lopen… Na een paar uur aan van alles en nog wat te hebben gelegen mocht ik mee naar huis. Mijn ouders moesten mij elke 2 uur wakker maken i.v.m. mijn dikke tong en alle blaren in mijn mond en keel. Mijn klieren in mijn nek waren bizar dik. 

Ik kreeg medicatie mee en dat was super fijn. Maar helaas sloeg deze kuur van 7 dagen niet aan. Dus na  een week een nieuwe kuur van 10 dagen… En toen begon de ellende eigenlijk pas. Ondanks de probiotica die ik nam voor mijn darmen (altijd doen bij medicatie!), had ik wekenlang een dikke opgezette buik en zat ik onder de onzuiverheden in mijn gezicht. Ik had maagkrampen, was misselijk en had diarree. Gelukkig knapte ik wel op, maar ik bleef pijn aan mijn klieren houden. En je raadt het al… de dokter zei dat ik gewoon moest uitzieken. 

Na 3 weken pijn en een kriebel keel en last van mijn oren en neus werd ik eindelijk door de molen gehaald. Althans; een volledige bloedtest. Daar kwam niks uit. Toen werd er gezegd je hebt candida – een schimmel – in je keel, neus en oren. Ben je mooi klaar mee. 

Ik ben bijna 3 weken behandeld voor deze schimmel. Eerst met een losse pil, toen met een speciaal dieet (geen kaas, gist en suiker) en toen een 10-daagse schimmelmedicatie. Resultaat: uitslag over mijn HELE LICHAAM en extreme vermoeidheid. 

Jongens, ik heb mij nog nooit zo slecht gevoeld. Hoe gezond ik ook at. Ik ben 6 weken extreem moe geweest, 6 weken emotioneel, prikkelbaar, super slechte huid, ik vond zelf dat ik een andere geur afgaf en ik sliep onwijs slecht. Van rare nare dromen tot zweetbuiten. En ook na de medicatie (ik ben nu weken verder) ben ik nog niet op 100%. Maar ik ga de hele goeie kant op 😀

6 weken medicatie, medicatie

Dit zegt  Marloes Dankers van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik

Elk antibioticum doet praktisch hetzelfde: het stopt een bacteriële infectie: ,,Antibiotica remmen de groei van de bacteriën. Wat normaal het lichaam zelf hoort te doen’’

Antibiotica maakt geen onderscheid tussen goede en ziekmakende bacteriën, ze doden alles. Daarom wil je eigenlijk het liefste weten welke bacterie voor de infectie zorgt, dan kan gerichte antibiotica zijn werk doen. 

Ik heb mijn lichaam heel veel liefde en aandacht gegeven. Beseffen dat je lichaam keihard heeft gewerkt voor jou en nu mag rusten, helen en opladen was de sleutel. 

5 tips voor herstel na medicatie

 1. Elke ochtend op de nuchtere maag 2 glazen water plus probiotica.
 2. Elke dag koud afdouchen om het ontgiftingssysteem te stimuleren.
 3. Eens per week de sauna in om te ontgiften. 
 4. Dagelijks 500 gram groente en 200 gram fruit eten.
 5. Minimaal 8 uur kwalitatieve nachtrust.

En natuurlijk heel veel water drinken 😉

Liefs en gezonde groet,
Charlotte

 

 

======================================================================

Wil jij ook meer energie maar vooral meer balans, rust in je hoofd en een slank en gezond lichaam?

De #ECHTINBALANS groep van vorig jaar
Herken je dit?
 • Heb jij het gevoel dat je alle ballen moet hooghouden?
 • Heb jij het gevoel dat je geleefd wordt?
 • Voel jij je niet goed genoeg en ben je bang ergens tekort te schieten?
 • Voel jij je met regelmaat moe, futloos of leeg?
 • Heb je vaak negatieve gedachten?
 • Heb je moeite een gezond eetpatroon vast te houden en kies je snel voor makkelijk en minder gezond?
 • Maak je je vaak druk over wat anderen van jou vinden?
Verlang je naar:
 • rust
 • energie
 • balans
 • een gezonde relatie met eten
 • ritme
 • structuur
 • een gezonde dosis aan zelfvertrouwen
En heb je behoefte aan simpele, praktische handvatten die je dagelijks kunt toepassen voor het bovenstaande?
 
Zit je nu hard ja te knikken? YES!
Dan kan ik je helpen met mijn 12-weekse programma volgens de #ECHTINBALANS methode.
 
Wat krijg je allemaal voor 197 euro (normaal 499 euro!!!):
 • 12-weeks programma volgens de #ECHTINBALANS methode
 • Het Charlie’s Kitchen leefstijl boek inclusief 70 recepten voor meer energie en balans!
 • 12 weken lang toegang tot mijn besloten community met gelijkgestemden
 • 12 weken lang dagelijkse coaching van mij (Charlotte) en Naomi
 • Elke dinsdagavond om 20:00 uur een live (online) training (altijd terug te kijken als je er niet bij kunt zijn) plus Q&A
 • Toegang tot meer dan 50 video’s voor meer energie, balans en rust in je hoofd.
 • 2 weken BONUS materiaal

Benieuwd wat oud-deelnemers van mijn programma vinden? Klik dan hier → www.echtinbalans.nl

Is dit wat jij ook graag wilt?

Meld je dan hier aan of klik op de knop hieronder

Deel op facebook
Facebook
Deel op pinterest
Pinterest
Deel op google
Google+
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op print
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN
frittata
Avondeten

Zoete aardappel frittata met pit

Lunch

Poké bowl maar dan glutenvrij

Borreltijd

Gezonde chocoladetruffels met pompoen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS PlatformSYS Platform