Wij kunnen nog veel meer met haring dan deze alleen maar in het mondje laten glijden. Deze tartaar met haring is super als voorgerecht of als basis bij je toast!
Hierbij is het seizoen...
JAJA vanaf 15 juni is het haringseizoen geopend. Onze trotse Hollandse is een echt gezondheidsbommetje voor ons lichaam! De haring is rijk aan gezonde vetten en dat vindt je lichaam ontzettend fijn. Zo draagt heb bij aan gezonde hersenen, hart, een mooie huid en gezonde darmen! Ze zeggen niet voor niks dat je zeker 4 keer per week vette vis moet eten 😉
tartaar van haring
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 1 haring
- 50 gram komkommer
- 1 augurk
- 1/2 sjalot
- 1 tl citroen mayonaise (wij gebruikten die van Jean Baton)
- 1 tl crème fraîche
- 1/2 tl dille
- Snijd de haring, komkommer, augurk en sjalot in kleine blokjes en meng met de citroen mayonaise, crème fraîche en dille.
- Leg op een bord en serveer meteen met een stuk toast of als voorgerecht.
Zo simpel, maar ook zo lekker!
En wat dacht je van deze salade met makreel?
1 reactie op “De nieuwe haring is in het land… Tartaar van haring”
Pingback: Sushi noedels met zalm, komkommer en sesamzaadjes - Charlie's Kitchen