Ik heb gelukkig een borrelplank master in mijn team, namelijk Kim. Deze borrelplank voor kerst is super makkelijk maar echt altijd een groot succes (lekker!) Vandaag het recept plus kersttips voor een beetje (meer) verbinding!
Zo maak jij deze kerst extra fijn!
Want als iets belangrijk is is het samen genieten tijdens de kerst!
Wist je dat ik maar liefst 3 kerstmenu’s voor je heb klaarstaan? Bekijk hier het balans menu, hier het geniet menu en hier het culinaire menu!
Dat samen genieten mag niet stoppen! Niet na een persconferentie en zeker niet na dit wederom intense jaar! Daarom een aantal tips om ‘samen te genieten in lockdown’ tijdens kerst!
♡ Zorg voor kerstmuziek – good vibes!
♡ Trek je gekste kersttrui aan!
♡ Herinneringen maken: … in je mooiste kerstjurk!
♡ Maak je avondwandeling na het kerstdiner en geniet van alle kerstlichtjes!
♡ Speel spelletjes.
♡ Zet door het hele huis kaarsen.
♡ Vraag aan je paar gasten wat hun 5 mooiste momenten van 2021 waren.
♡ Videobel met 3 mensen die wel wat liefde kunnen gebruiken tijdens kerst!
♡ Vraag je gasten wat hun wens is voor 2022. En vooral….
♡ ….lief zijn voor elkaar
Zullen we dan maar de recepten delen van deze TE lekkere kerst borrelplank?
Kerst borrelplank
🎄BRUSCHETTA MET GEITENKAASSPREAD EN GEROOSTERDE PAPRIKA (20 stuks)
- 20 toastjes
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 2 sjalotten gesnipperd
- 250 gram ricotta
- 250 gram geitenkaas 45+
- 20 gram verse Italiaanse kruiden
- Rasp van 1 citroen
Optioneel: gegrilde rode paprika’s in pot
➡️ Doe alle ingrediënten, behalve de paprika, in een mixer en meng goed. Smeer een dikke laag op de toastjes en maak af met een stukje paprika.
🎄OUDE KAAS MET UIENCHUTNEY (20 stuks)
- 20 toastjes
- 300 gram extra oude kaas
- 1 potje uienchutney
➡️ Beleg ieder toastje met een plakje kaas van 15 gram. Smeer er een laagje chutney op.
🎄MAKREELRILETTE
- 150 gram gerookte makreel
- 100 gram ongezouten boter gesmolten
- 5 gram verse bieslook gesnipperd
- 1 el kappertjes
- Rasp van 1/2 citroen
➡️ Prak alle ingrediënten door elkaar en zet voor minimaal een uur in de koelkast. Lekker bij een toastje.
🎄PESTO-DIP
- 100 gram pesto naar keuze of vers (klik hier)
- 1 el roomkaas
- 50 gram geraspte oude kaas naar keuze
➡️ Meng alle ingrediënten. Serveer op de borrelplank
🎄WORSTENBROODJES
- 1 blik kleine knakworstjes
- 1 pakje bladerdeeg
- Tomatenketchup of (lekker pittig) chilisaus
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Laat het bladerdeeg ontdooien. Snij elk plakje in 4 stukjes en besmeer ze met wat tomatenketchup.
- Leg op ieder plakje bladerdeeg een knakworstje en vouw ze dicht.
- Leg de worstenbroodjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi bruin van kleur zijn.
Extra om de borrelplank te versieren:
- Druiven
- Chips
- Nootjes
- Toast
Dat ziet er toch mega lekker en feestelijk uit? Wil je nog meer inspiratie voor de feestdagen? Kijk dan eens HIER.
Liefs en alvast hele fijne dagen gewenst.
#TeamCharlie