Gegrilde kippendij op een feestelijk bedje - Charlie's Kitchen

Gegrilde kippendij op een feestelijk bedje

Deze gegrilde kippendij is echt een feestje op tafel tijdens de feestdagen. En weet je wat het fijne is? Dit gerecht is nog in balans ook. Zo kan je genieten zonder schuldgevoel!

Een bloemig kerstfeest

In samenwerking met Vitaily supplementen bedacht ik (OK en proefde ik ook…) een heerlijk kerstmenu. Ook bij het kerstdiner eten we groenten en bij dit gerecht een echte Hollandse topper namelijk: de bloemkool. Lekker mager met weinig calorieën, makkelijk te bereiken, rijk aan vitaminen en lekker goedkoop. In dit gerecht grillen we de bloemkool, natuurlijk kan je er ook een stamppotje van maken. Bedenk zelf wat jij leuk en lekker vindt deze kerst!

Lees hier meer over de basis supplementen die jij dagelijks nodig hebt + een dikke kortingscode!

Nog meer kerst!

Download hier gratis het in balans kerstmenu, geniet menu of het culinaire kerstmenu!

gegrilde kippendij

Gegrilde kippendij op een bedje van aardappelpuree met gegrilde bloemkool en gepofte knoflook met rozemarijn

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen)

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 150 ml melk
  • 1 teen knoflook 
  • 1 el roomboter
  • 5 tenen knoflook
  • ½ bloemkool
  • Olijfolie
  • 2 kippendijen groot
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 2 el honing
  • Snufje paprikapoeder
  • 2 takjes verse rozemarijn

Optioneel: voeg sesamzaadjes toe aan de marinade voor de kip

Bereiding:

  1. Snijd een teen knoflook helemaal fijn. 
  2. Maak een marinade van de knoflook, honing, sesamolie, paprikapoeder en sojasaus.
  3. Maak de kippendijen droog met keukenpapier en leg ze in de marinade.
  4. Dek af met aluminiumfolie en laat ongeveer een uurtje in de koelkast staan.
  5. Verwarm de airfryer of oven voor op 180 graden.
  6. Tenslotte: bak de kippendijen ongeveer in 25 minuten (oven) of 15 min (airfryer) gaar. Altijd even checken want elke oven is anders.
  7. Dan de aardappelpuree. Kook de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze goed uitdampen.
  8. Pers 3 tenen knoflook fijn en zet de lege pan terug op het vuur. 
  9. Voeg nu de melk, knoflook, boter, peper en zout toe. Laat de smaken echt een paar minuten intrekken en stamp het daarna met de aardappelen fijn tot een goed mengsel. 
  10. Pan een grillpan en smeer deze heel dun in met olijfolie. Snijd de laatste 2 knoflooktenen in plakjes, snijd de bloemkool in plakjes en leg beide in de pan. 
  11. Bak om en om totdat ze beetgaar zijn met een bruin randje. Maak op smaak met peper en zout. 
  12. Serveer nu de kippendij op het bedje van aardappel met de geroosterde bloemkool met knoflook en maak het af met een scheutje olijfolie en de rozemarijn. 

Is dat geen feestelijk hoofdgerecht tijdens het kerstdiner? Nog meer inspiratie voor de kerst? Kijk dan even HIER.

=========================================================

Direct meer energie door meer variatie in de keuken!

Eerste boek Charlie's kitchen

Het is een feit: mijn allereerste boek is er!!!!!

En niet zomaar een boek, er staan 70 makkelijke en gezonde recepten in die zo op tafel staan, met producten die je gewoon in de supermarkt haalt. Ik hou van simpel ;-)

Daarnaast deel ik in mijn boek mijn 10 golden rulez voor meer balans in jouw leven en ik deel ook nog eens praktische tips om je energieniveau te verhogen of stabieler te houden! 

Zoals ik al zei: dit is niet zomaar een boek. Hier vind je alles voor een gezonde leefstijl, meer energie, lekker in je vel zitten en vooral een leven #ECHTINBALANS, waar genieten met een grote G voorop staat!

Ik ben zo trots op het eindresultaat, het is echt een cadeautje in de keuken. En ik hoop dat jij net zo enthousiast wordt van dit boek, dat het een deel wordt van jouw keuken en dat je vooral vaker tijd gaat doorbrengen in de keuken. Want de keuken is MAGISCH! Hier heb je mooie gesprekken, verbind je met elkaar en start je basis: energie!

Een kijkje in mijn boek of bestellen doe je hier ←

Wat vinden zij ervan?

‘Een mooi, overzichtelijk boek dat een goede kijk geeft in het gezonde leven van Charlie.’

Hugo Kennis, televisiekok bij 24Kitchen

‘Geweldig om te zien hoe jij de afgelopen jaren bent gegroeid. Je hebt veel geleerd en veel gedaan. Nu ben je een voorbeeld voor vele anderen en deel je jouw waardevolle kennis in dit boek. Ik hoop dat je er veel mensen mee mag inspireren tot hun mooiste leven!’

Michael Pilarczyk, auteur en mindsetcoach

Lienke de Jong, Dear Good Morning, ochtendgekkie, Boek

‘Ik ben geen keukenprinses maar hou wel van lekker en gezond eten. Ik vind het een boek waarvan ik denk ‘dit kan ik ook maken’. Dat maakt mij enthousiast om aan de slag te gaan, ik bleef bladeren. Super mooi en tof boek!’ 

Lienke de Jong, Dear Good Morning

‘Charlie is een van de meest energieke mensen die ik ken. Haar positieve kijk op het leven is bewonderenswaardig, met haar eerste kookboek deelt ze dat met iedereen.’ 

Danny Jansen, televisiekok bij 24Kitchen en kookboekenauteur

Facebook
Pinterest
LinkedIn
Printen

Welkom

Hi,

Vanaf mijn keukentafel deel ik hier heerlijke recepten. Makkelijk en lekker, maar vooral in balans!

Met meer dan 25.000 unieke bezoekers per maand durf ik toch wel te zeggen dat mijn keuken populair is!

Naast recepten deel ik vanaf mijn keukentafel al mijn tips voor meer energie en neem ik je mee op mijn persoonlijke reis naar het recept voor een leven #echtinbalans.

Liefs,
Charlie

winnaar foodblog awards

Bestel hier je Vitaily pakket!

Volg ons op social media

Facebook

Pinterest

YouTube

Instagram

LinkedIn

Gratis maaltijdplanner!

Vind je het ook zo lastig om elke dag weer een gezonde maaltijd te bedenken? Download dan nu mijn gratis maaltijdplanner en je zet dagelijks een gevarieerde maaltijd op tafel!

OVER DE AUTEUR
GERELATEERDE BERICHTEN

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
Charlie's Kitchen draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders